Stora Enso ökar sitt ägande i kinesiskt förpackningsföretag

PUBLICERAD: 12 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Bild från Stora Enso Inpac Packagings anläggning i Dongguan i Kina.

Stora Enso har ingått ett avtal om aktieöverlåtelse för att öka sin ägarandel från 51 procent till 90 procent i det kinesiska förpackningsbolaget Stora Enso Inpac Packaging Co. Ltd.
Affären baseras på villkoren i ett optionsavtal, som ingicks i oktober 2010. Köpeskillingen uppgår till ungefär 46 miljoner euro (ca 426 miljoner kronor). Affären måste godkännas av kinesiska myndigheter och förväntas vara slutförd under första kvartalet 2016.

Stora Enso Inpac Packaging erbjuder fiberbaserade förpackningslösningar inklusive design, produktion, försäljning och FoU tjänster.
Företaget har produktionsanläggningar i Qian’an, Dongguan och Jiashan i Kina och försäljningskontor i Beijing, Shanghai och Dongguan. Kunderna utgörs av ledande varumärken såväl lokalt som globalt.

Stora Enso skriver att det ökade aktieinnehavet ger bolaget bättre möjligheter att vidareutveckla verksamheten i Inpac Packaging och att verkställa Stora Ensos strategi i regionen. Affären kommer inte att påverka koncernens omsättning eller rörelseresultat.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax