Stora Enso och Tetra Pak i paneldebatt på Empack

PUBLICERAD: 18 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Per Lyrvall, Stora Ensos Sverigechef, blir en av deltagarna i paneldebatten på Empack.

På förpackningsmässan Empack i Malmö i februari arrangeras en intressant paneldebatt om hållbart företagande med deltagande av bland andra Stora Enso och Tetra Pak. Det skriver mässarrangören Easyfairs.

Hållbart företagande är en av förpackningsbranschens tre största utmaningar i region Skåne just nu. Framtiden ställer krav på nutiden att agera hållbart och alla företag, stora som små, har ett ansvar i utvecklingen.

Hållbart företagande blir också ämnet för den paneldebatt, som Empack Malmö arrangerar på mässans första dag, den 6 februari. Då har man bjudit in förpackningsstorheterna Tetra Pak, Stora Enso och Oatly, som tillsammans med Volvo Trucks ska ge svaren på hur storföretagen tänker hållbart och vad man kan lära sig av dem, som kommit längst.

”Hållbarhet och innovation är fundamenten för hela vår affärsidé. Allt bygger på vår förnybara råvara skogen, som vi vidareförädlar i nästintill fossilfria tillverkningsprocesser till klimatsmarta produkter. Vi är ledande och driver på utvecklingen av bioekonomin”, säger Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso, som är en av deltagarna i paneldebatten.

Förutom Per Lyrvall kommer även Cecilia McAleavey, Corporate Communications Director, Oatly, Helena Lindh, Environment Executive Nordics, Tetra Pak och Lars Mårtensson, Volvo Trucks att deltaga i paneldebatten.

Empack Malmö arrangeras 6-7 februari 2019 på Malmömässan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning