Stora Enso och Tetra Pak i paneldebatt på Empack

PUBLICERAD: 18 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Per Lyrvall, Stora Ensos Sverigechef, blir en av deltagarna i paneldebatten på Empack.

På förpackningsmässan Empack i Malmö i februari arrangeras en intressant paneldebatt om hållbart företagande med deltagande av bland andra Stora Enso och Tetra Pak. Det skriver mässarrangören Easyfairs.

Hållbart företagande är en av förpackningsbranschens tre största utmaningar i region Skåne just nu. Framtiden ställer krav på nutiden att agera hållbart och alla företag, stora som små, har ett ansvar i utvecklingen.

Hållbart företagande blir också ämnet för den paneldebatt, som Empack Malmö arrangerar på mässans första dag, den 6 februari. Då har man bjudit in förpackningsstorheterna Tetra Pak, Stora Enso och Oatly, som tillsammans med Volvo Trucks ska ge svaren på hur storföretagen tänker hållbart och vad man kan lära sig av dem, som kommit längst.

”Hållbarhet och innovation är fundamenten för hela vår affärsidé. Allt bygger på vår förnybara råvara skogen, som vi vidareförädlar i nästintill fossilfria tillverkningsprocesser till klimatsmarta produkter. Vi är ledande och driver på utvecklingen av bioekonomin”, säger Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso, som är en av deltagarna i paneldebatten.

Förutom Per Lyrvall kommer även Cecilia McAleavey, Corporate Communications Director, Oatly, Helena Lindh, Environment Executive Nordics, Tetra Pak och Lars Mårtensson, Volvo Trucks att deltaga i paneldebatten.

Empack Malmö arrangeras 6-7 februari 2019 på Malmömässan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx