Stora Enso nytt partnerföretag för Female Leader Engineer

PUBLICERAD: 1 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi vill kunna rekrytera de bästa kandidaterna”

Female Leader Engineer är ett initiativ och en utmärkelse avsedd att lyfta fram unga framstående kvinnliga civilingenjörsstudenter och skapa en plattform mellan dessa och svenska industriföretag. I år är Stora Enso ett av partnerföretagen tillsammans med SSAB, Ericsson, Fortum, Scania, Sandvik och Skanska.  Det är första året som Stora Enso deltar i Female Leader Engineer. 

Samtliga partnerföretag är måna om att rekrytera unga och kompetenta personer med potential för framtida ledarroller.

”För att fortsatt att kunna vara ett innovativt företag inom förnybara material, vill vi kunna rekrytera de bästa kandidaterna. Mångfald är en viktig förutsättning för att bygga en kultur, som präglas av innovation. Därför stödjer vi detta initiativ”, säger Malin Bendz, personaldirektör för Stora Enso.

Under vecka 23, 5-9 juni, är Stora Enso värd för Instagramkontot för Female Leader Engineer. Då finns möjlighet att få en inblick i några av medarbetarnas vardag på Sveriges största skogsindustriföretag och även se hur man arbetar för att uppnå ett jämställt ledarskap.

Kvinnliga civilingenjörsstudenter vid Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola, Lunds Tekniska Högskola, Tekniska Högskolan vid Linköpings universitet och Luleå Tekniska Universitet kan från och med 21 augusti 2017 söka till fjärde omgången av utmärkelsen Female Leader Engineer.

Under hösten arrangeras ett antal olika aktiviteter för de 20 kvinnliga civilingenjörsstudenter, som väljs ut för att fortsätta sin resa mot utmärkelsen Female Leader Engineer. De kommer bland annat att besöka Stora Ensos massabruk i Skutskär den 10 oktober 2017. 

Vem som blir Female Leader Engineer 2017 utses av en jury med representanter från partnerföretagen. Prisutdelningen äger rum i Stockholm den 23 november 2017. Vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram hos något av partnerföretagen.

Läs HÄR för mer info om utmärkelsen Female Leader Engineer

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium