Stora Enso inviger framgångsrik maskinkonvertering vid Varkaus

PUBLICERAD: 1 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Fr v Kimmo Tiilikainen

Stora Enso har framgångsrikt konverterat en finpappersmaskin vid finska Varkaus bruk till produktion av nyfiberbaserad wellråvara (s.k. kraftliner). Den moderniserade maskinen har nu officiellt invigts i närvaro av bland annat Finlands jordbruks- och miljöminister Kimmo Tiilikainen.
Stora Enso har investerat 110 miljoner euro (drygt en miljard kronor) i ombyggnadsarbetet, som genomfördes under 2015. Produktionen påbörjades i oktober 2015 och full produktion väntas i början av 2017. Kapaciteten på Varkaus bruk för wellråvara kommer att vara cirka 390.000 ton om året.
 

”Genom att omvandla finpappersbruket till ett kraftlinerbruk kan vi möta behoven inom den växande globala marknaden för förnyelsebara förpackningar”, sade Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström vid invigningsceremonin.

Samtidigt med invigningen av den ombyggda pappersmaskinen förrättades också officiell invigning av en ny produktionslinje på Varkaus bruk för byggnadselement av trä.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup