Stora Enso investerar i flutinglinjen i Heinola

PUBLICERAD: 5 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Investeringen innebär bland annat förbättrad kvalitet för livsmedelsförpackningar tillverkade med Stora Ensos AvantFlute SC-produkter.
|Stora Enso mångmiljoninvesterar i flutingtillverkningen vid finska Heinola.

Stora Enso investerar 28 miljoner euro (ca 265 miljoner kronor) i sin flutinganläggning i Heinola i Finland för att möta en ökad global efterfrågan. Investeringen ska både förbättra kvaliteten och öka produktionskapaciteten för företagets AvantFlute SC-produkter. Implementeringen beräknas börja omedelbart och slutföras under andra kvartalet 2018.

AvantFlute SC är halvkemisk fluting tillverkad av nyfiber och särskilt utvecklad för att klara krävande förhållanden. Produktionskapaciteten för AvantFlute SC kommer att öka med 15.000 ton, när investeringen är helt implementerad. Nuvarande produktionskapacitet vid Heinola Fluting är 300.000 ton fluting per år.

”Den här investeringen ligger precis rätt i tiden, då vi förväntar oss en ökad efterfrågan på högkvalitativa flutingprodukter för användning i olika typer av livsmedelsförpackningar. Förutom en mer konkurrenskraftig produkt, innebär investeringen också att koldioxidutsläppen från flutinganläggningen i Heinola minskar”, säger Gilles van Nieuwenhuyzen, divisionschef för Packaging Solutions inom Stora Enso.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx