Stora Enso introducerar vit toppkraftliner på marknaden

PUBLICERAD: 3 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Toppkraftlinern AvantForte WhiteTopär lämplig till wellpappförpackningar inom färskvaror och e-handel samt till hyllfärdiga förpackningar. (Bild Stora Enso)|Oscar Duarte är affärssegmentsdirektör, Kraftliners hos Stora Enso. (Bild fr. LinkedIn)

Stora Enso introducerar en ny kraftliner – den nyfiberbaserade AvantForte WhiteTop – på marknaden. Den vita toppkraftlinern riktar sig till krävande premiumsegment, som färskvaror, e-handel och hyllfärdiga wellpappförpackningar.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att AvantForte WhiteTop kraftliner är konstruerad för att möta varumärkesägares behov av säkra, högpresterande och plastfria förpackningar. Den nya produkten kommer att tjäna slutanvändningar som kräver styrka, renhet och visuellt utseende. Genom Stora Ensos patentsökta teknologi, Tri-Ply™, är produkten utrustad med tre fiberlager för att maximera styrka och hjälpa konverterare och varumärkesägare att använda mindre material jämfört med traditionella kraftliners.

Oscar Duarte är affärssegmentsdirektör, Kraftliners hos Stora Enso. (Bild fr. LinkedIn)

”Den ökande övergången från plast till förnybara förpackningar förfärskvaror och inom e-handel ökar efterfrågan på högpresterande kraftliners”, säger Oscar Duarte, affärssegmentsdirektör, Kraftliners hos Stora Enso.

Utöver Avantforte WhiteTop erbjuder Stora Enso sedan tidigare sin naturfärgade produkt AvantForte Brown.

AvantForte WhiteTop är en kraftliner fri från optiska vitmedel (OBA) och avsedd för wellpappförpackningar. Den är lämplig för krävande applikationer där högkvalitativt tryck behövs i kombination med styrka och renhet. Kraftlinern tillverkas på Stora Ensos Uleåborgsanläggning i Finland, som år 2021 ställdes om från papperstillverkning till kraftlinerproduktion.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x