Stora Enso introducerar vit toppkraftliner på marknaden

PUBLICERAD: 3 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Toppkraftlinern AvantForte WhiteTopär lämplig till wellpappförpackningar inom färskvaror och e-handel samt till hyllfärdiga förpackningar. (Bild Stora Enso)|Oscar Duarte är affärssegmentsdirektör, Kraftliners hos Stora Enso. (Bild fr. LinkedIn)

Stora Enso introducerar en ny kraftliner – den nyfiberbaserade AvantForte WhiteTop – på marknaden. Den vita toppkraftlinern riktar sig till krävande premiumsegment, som färskvaror, e-handel och hyllfärdiga wellpappförpackningar.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att AvantForte WhiteTop kraftliner är konstruerad för att möta varumärkesägares behov av säkra, högpresterande och plastfria förpackningar. Den nya produkten kommer att tjäna slutanvändningar som kräver styrka, renhet och visuellt utseende. Genom Stora Ensos patentsökta teknologi, Tri-Ply™, är produkten utrustad med tre fiberlager för att maximera styrka och hjälpa konverterare och varumärkesägare att använda mindre material jämfört med traditionella kraftliners.

Oscar Duarte är affärssegmentsdirektör, Kraftliners hos Stora Enso. (Bild fr. LinkedIn)

”Den ökande övergången från plast till förnybara förpackningar förfärskvaror och inom e-handel ökar efterfrågan på högpresterande kraftliners”, säger Oscar Duarte, affärssegmentsdirektör, Kraftliners hos Stora Enso.

Utöver Avantforte WhiteTop erbjuder Stora Enso sedan tidigare sin naturfärgade produkt AvantForte Brown.

AvantForte WhiteTop är en kraftliner fri från optiska vitmedel (OBA) och avsedd för wellpappförpackningar. Den är lämplig för krävande applikationer där högkvalitativt tryck behövs i kombination med styrka och renhet. Kraftlinern tillverkas på Stora Ensos Uleåborgsanläggning i Finland, som år 2021 ställdes om från papperstillverkning till kraftlinerproduktion.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost