Stora Enso har utvecklat nytt specialmaterial för bärkassar

PUBLICERAD: 28 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

CarrEco Brown™ by Stora Enso är ett nytt material, specialutvecklat för bärkassar som kväver styrka och hållfasthet. (Bild Stora Enso)

CarrEco Brown™ by Stora Enso är ett nytt flexibelt kartongmaterial från Stora Enso, som är utvecklat för olika typer av bärkassar.

CarrEco Brown™ är ett trelagers material, tillverkat av 100 procent färska fiber från nordiska skogar. Materialet är oblekt och och obestruket och är lämpligt för tillverkning av hållfasta och rivsäkra bärkassar till livsmedel och andra konsumentvaror. Materialet är godkänt för livsmedelskontakt.

Det nya bärkassematerialet finns i olika ytvikter från 85 gram/kvm och upp till 135 gr/kvm, vilket ger möjlighet till produktion av olika bärkassar, anpassade efter storlek, styrkebehov, etc. Stora Enso skriver att man rekommenderar att CarrEco Brown används för bärkassar som produceras i ett enda steg, direkt från rulle till påse.

Enligt Stora Enso har det nya materialet god tryckbarhet och ett naturligt utseende samt är fullt återvinningsbart. Materialet, som är tillverkat med Stora Ensos patentsökta trelagers Tri-Ply™-teknik, är lämpligt för bärkassar, som behöver optimal styvhet för att kunna stå upp.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front