Stora Enso har utvecklat nytt specialmaterial för bärkassar

PUBLICERAD: 28 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

CarrEco Brown™ by Stora Enso är ett nytt material, specialutvecklat för bärkassar som kväver styrka och hållfasthet. (Bild Stora Enso)

CarrEco Brown™ by Stora Enso är ett nytt flexibelt kartongmaterial från Stora Enso, som är utvecklat för olika typer av bärkassar.

CarrEco Brown™ är ett trelagers material, tillverkat av 100 procent färska fiber från nordiska skogar. Materialet är oblekt och och obestruket och är lämpligt för tillverkning av hållfasta och rivsäkra bärkassar till livsmedel och andra konsumentvaror. Materialet är godkänt för livsmedelskontakt.

Det nya bärkassematerialet finns i olika ytvikter från 85 gram/kvm och upp till 135 gr/kvm, vilket ger möjlighet till produktion av olika bärkassar, anpassade efter storlek, styrkebehov, etc. Stora Enso skriver att man rekommenderar att CarrEco Brown används för bärkassar som produceras i ett enda steg, direkt från rulle till påse.

Enligt Stora Enso har det nya materialet god tryckbarhet och ett naturligt utseende samt är fullt återvinningsbart. Materialet, som är tillverkat med Stora Ensos patentsökta trelagers Tri-Ply™-teknik, är lämpligt för bärkassar, som behöver optimal styvhet för att kunna stå upp.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx