Stora Enso har startat upp sin kartongmaskin i Beihai

PUBLICERAD: 26 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Ensos konsumentkartongmaskin vid bruket i kinesiska Beihai har nu startats.

Stora Ensos konsumentkartongmaskin vid Beihai-bruket i Guangxi -regionen i Kina startade framgångsrikt produktionen den 26 maj.
Det innebär att den första rullen med konsumentkartong producerades 18 månader efter uppstarten av Stora Ensos omfattande byggprojekt på platsen, som totalt inneburit en investering på 800 miljoner euro (cirka 7,4 miljarder kronor).

”Idag känner jag mig stolt och glad å hela teamets vägnar. Vi har uppnått en stor milstolpe i Stora Ensos historia. Vårt mål nu är att dra nytta av den växande efterfrågan i Kina och Asien för högkvalitativ konsumentkartong”, sade Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström i samband med uppstarten av kartongmaskinen.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att  projektet i Beihai påbörjades på ett nyetablerat markområde. I tillägg till kartongmaskinen har bruksområdet infrastruktur, kraftverk, vatten och avloppsreningssystem. Den högsta nivån av arbetssäkerhetsstandarder har efterlevts. Med som mest 5.500 arbetare på plats, har mer än 16 miljoner arbetstimmar genomförts med endast en arbetsskada (’Lost Time Accident’).

Kartongmaskinen förväntas uppnå full produktion inom 18 – 24 månader. Vid full drift kommer fabriken att ha en årlig kapacitet på 450.000 ton vätskekartong samt andra högkvalitativa kartongprodukter.

I investeringen i Beihai ingår även ett massabruk för mekanisk massa (BCTMP = bleached chemi-thermomechanical pulp) med en årlig kapacitet på 220.-000 ton. Massabruket kommer att vara i drift under fjärde kvartalet 2016.

Den officiella invigningen kommer att äga rum den 16 juni 2016 i Beihai-bruket.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor