Stora Enso beslutar om extra utdelning till sina aktieägare

PUBLICERAD: 8 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari


Stora Ensos styrelse har beslutat att en andra utdelning på 0,15 euro (ca 1:50 kr) per aktie ska betalas ut, baserat på den fastslagna balansräkningen för 2019.

Extrautdelningen grundar sig på beslut av Stora Ensos årsstämma den 4 juni 2020, då det klubbades att en utdelning på 0,15 euro per aktie skulle göras direkt, samtidigt som stämman gav styrelsen befogenhet att vid ett senare tillfälle, enligt eget övervägande, besluta om en total utdelning av maximalt 0,35 euro per aktie i en eller flera delutbetalningar. Beslut om extrautdelning skulle fattas baserat på effekter av Covid-19-pandemin på Stora Ensos verksamhet och likviditet.

Den nu besluta extrautdelningen kommer att betalas ut runt den 17 december 2020 till aktieägare, som på avstämningsdagen för utdelningen, torsdagen den 10 december 2020, är antecknad antingen i bolagets aktieägarförteckning, som förs av Euroclear Finland Oy eller för Euroclear Sweden-registrerade aktier i avstämningsregistret, som förs av Euroclear Sweden AB. Utdelning till innehavare av amerikanska depåbevis (ADR) förmedlas av Citibank N.A. och betalas i US-dollar.

Efter extrautdelningen den 17 december i år kommer Stora Enso Oyj att ha betalat ut totalt 0,30 euro ( drygt 3 kronor) per aktie i utdelning för räkenskapsåret 2019.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x