Stora Enso bakom boxen till skid-VM:s officiella klocka

PUBLICERAD: 18 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningen till skid-VM:s officiella klocka är tillverkad av Stora Enso i kartongkvaliteten Ensocoat. (Bild Stora Enso)

Till skid-VM, som anordnas 23 februari till 7 mars i tyska Oberstdorf, har klocktillverkaren Junghans tillverkat en officiell VM-klocka, som förpackas i en lyxig kartongförpackning från Stora Enso.

Junghans, som är skid-VM:s officiella tidtagarpartner, har utvecklat den speciella VM-klockan efter en klockmodell, som bolaget lanserade 1972.

Den lyxiga kartongboxen, som VM-klockorna förpackas i, är utvecklad av Outi Honkavaara, som är förpackningsdesigner hos Stora Enso. Den är tillverkad i premiumkartongen Ensocoat by Stora Enso och har en design som är anpassad till klockans sportiga och exklusiva stil. Kartongboxen har bland annat en unik strukturell utformning, som ger ett tredimensionellt intryck av snöiga vinterberg.

”Jag blev inspirerad av origami och ville skapa en design, som går hand i hand med klockans stil”, säger Outi Honkavaara.

500 exemplar av armbandsuren har tillverkats av Junghans i en begränsad serie, där varje klocka har ett individuellt serienummer. Klockorna kan endast köpas hos utvalda återförsäljare runt om i världen – förutom fyra exemplar, vilka kommer att delas ut till de fyra backhoppare, som hoppar längst i mästerskapets individuella backhoppningstävlingar!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432