Stora CO2-besparingar med Retursystems cirkulära modell

PUBLICERAD: 19 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”2020 blev ett intensivt år med hög efterfrågan på vårt cirkulära system”, säger Anna Elgh, VD Svenska Retursystem (Bild Svenska Retursystem/Jennifer Glans)|Svenska Retursystems integrerade årsredovisning har nu publicerats.

Corona-pandemins påverkan på dagligvaruhandeln gjorde att 2020 blev ett framgångsrikt år för Svenska Retursystem. Rekordstora volymer av livsmedel distribuerades på returpallar och i returlådor under året, vilket gav god lönsamhet för Retursystem och resulterade i stora koldioxidbesparingar för branschen

De positiva siffrorna redovisas i Svenska Retursystems integrerade årsredovisning, som nu publicerats.

”Efter ett intensivt år med hög efterfrågan på vårt cirkulära system, fortsätter vi att investera mot vår vision om en hållbar framtid. Under kommande år bygger vi ut och effektiviserar för att möta en fortsatt ökad efterfrågan”, säger Anna Elgh, VD på Svenska Retursystem.

Svenska Retursystems integrerade årsredovisning har nu publicerats.

I den integrerade årsredovisningen redovisar Svenska Retursystem inte bara förra årets finansiella resultat utan fokus i rapporten ligger på att kommunicera bolagets cirkulära affärsmodell, strategi och styrning för att skapa långsiktig hållbarhet och värde över tid.

”Med vår integrerade årsredovisning vill vi ge en holistisk och transparent beskrivning av vår verksamhet, där vi inte bara redovisar det finansiella läget utan snarare fokuserar på vår potential och hur vi skapar hållbarhet och värde för våra intressenter”, säger Anna Elgh.

Svenska Retursystem skriver i ett pressmeddelande att årsrapporten har upprättats i enlighet med International Integrated Reporting Framework och att den har reviderats i sin helhet, gällande såväl finansiella som hållbarhetsmässiga resultat, av Grant Thornton.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x