Stora CO2-besparingar med Retursystems cirkulära modell

PUBLICERAD: 19 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”2020 blev ett intensivt år med hög efterfrågan på vårt cirkulära system”, säger Anna Elgh, VD Svenska Retursystem (Bild Svenska Retursystem/Jennifer Glans)|Svenska Retursystems integrerade årsredovisning har nu publicerats.

Corona-pandemins påverkan på dagligvaruhandeln gjorde att 2020 blev ett framgångsrikt år för Svenska Retursystem. Rekordstora volymer av livsmedel distribuerades på returpallar och i returlådor under året, vilket gav god lönsamhet för Retursystem och resulterade i stora koldioxidbesparingar för branschen

De positiva siffrorna redovisas i Svenska Retursystems integrerade årsredovisning, som nu publicerats.

”Efter ett intensivt år med hög efterfrågan på vårt cirkulära system, fortsätter vi att investera mot vår vision om en hållbar framtid. Under kommande år bygger vi ut och effektiviserar för att möta en fortsatt ökad efterfrågan”, säger Anna Elgh, VD på Svenska Retursystem.

Svenska Retursystems integrerade årsredovisning har nu publicerats.

I den integrerade årsredovisningen redovisar Svenska Retursystem inte bara förra årets finansiella resultat utan fokus i rapporten ligger på att kommunicera bolagets cirkulära affärsmodell, strategi och styrning för att skapa långsiktig hållbarhet och värde över tid.

”Med vår integrerade årsredovisning vill vi ge en holistisk och transparent beskrivning av vår verksamhet, där vi inte bara redovisar det finansiella läget utan snarare fokuserar på vår potential och hur vi skapar hållbarhet och värde för våra intressenter”, säger Anna Elgh.

Svenska Retursystem skriver i ett pressmeddelande att årsrapporten har upprättats i enlighet med International Integrated Reporting Framework och att den har reviderats i sin helhet, gällande såväl finansiella som hållbarhetsmässiga resultat, av Grant Thornton.

Hela årsrapporten kan läsas HÄR

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax