Stina, 8 år, klippte bandet till Emballator Innovation Center

PUBLICERAD: 8 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Åttaåriga Stina invigningsklippte det röda bandet och fick hjälp av fr. v. moderatorn Emma Gunnarsson, FSK, Ulf Nicklasson, VD Emballator Packaging Innovations och Herencos ägare Lovisa Hamrin. (Bild Emballator)

När Herenco-ägda förpackningskoncernen Emballator Group nyligen invigde sitt Innovation Center i småländska Ljungby fick åttaåriga Stina hedersuppdraget att klippa det röda invigningsbandet.

”Stina fick representera den framtida generation som vi inom Emballator-gruppen arbetar för”, säger Mats Jeppsson, Innovation Manager på Emballator Innovation Center.

Ett hundratal kunder, branschkolleger och andra intressenter hade kommit till invigningen av centrat som innefattar 700 kvadratmeter utvecklingsyta med bland annat en maskinhall och ett termiskt laboratorium.
Vid invigningen deltog också Lovisa Hamrin, som är styrelseordförande och ägare till Herenco, som förutom innehavet av Emballator Group även är ensamägare till företag som Acticon, Hagab, Nimex , Miljöhallen Golv, m fl samt delägare i bland annat Nolato, Balco, Lyko, Hövding, m fl.

Emballator Innovation Center drivs i samarbete med samtliga bolag inom Emballator-koncernen och mycket av forskningen och innovationsutvecklingen fokuseras på förpackningar för livsmedel, färg och kemi samt för farmaceutisk industri och petroleumindustri.

I Innovation Center finns processutrustning för formsprutning, formblåsning och extrudering samt mätutrustning för kemiska och mekaniska tester och i centrat arbetar experter inom polymerteknik och plastkonvertering som tillsammans med erfarna projektledare utvärderar såväl nya materiallösningar som lösningar för befintliga applikationer.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x