Stina, 8 år, klippte bandet till Emballator Innovation Center

PUBLICERAD: 8 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Åttaåriga Stina invigningsklippte det röda bandet och fick hjälp av fr. v. moderatorn Emma Gunnarsson, FSK, Ulf Nicklasson, VD Emballator Packaging Innovations och Herencos ägare Lovisa Hamrin. (Bild Emballator)

När Herenco-ägda förpackningskoncernen Emballator Group nyligen invigde sitt Innovation Center i småländska Ljungby fick åttaåriga Stina hedersuppdraget att klippa det röda invigningsbandet.

”Stina fick representera den framtida generation som vi inom Emballator-gruppen arbetar för”, säger Mats Jeppsson, Innovation Manager på Emballator Innovation Center.

Ett hundratal kunder, branschkolleger och andra intressenter hade kommit till invigningen av centrat som innefattar 700 kvadratmeter utvecklingsyta med bland annat en maskinhall och ett termiskt laboratorium.
Vid invigningen deltog också Lovisa Hamrin, som är styrelseordförande och ägare till Herenco, som förutom innehavet av Emballator Group även är ensamägare till företag som Acticon, Hagab, Nimex , Miljöhallen Golv, m fl samt delägare i bland annat Nolato, Balco, Lyko, Hövding, m fl.

Emballator Innovation Center drivs i samarbete med samtliga bolag inom Emballator-koncernen och mycket av forskningen och innovationsutvecklingen fokuseras på förpackningar för livsmedel, färg och kemi samt för farmaceutisk industri och petroleumindustri.

I Innovation Center finns processutrustning för formsprutning, formblåsning och extrudering samt mätutrustning för kemiska och mekaniska tester och i centrat arbetar experter inom polymerteknik och plastkonvertering som tillsammans med erfarna projektledare utvärderar såväl nya materiallösningar som lösningar för befintliga applikationer.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx