Start för sjunde omgången av förpackningsteknisk utbildning

PUBLICERAD: 17 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Några av studenterna på studiebesök på Grafiska Museet på Fredriksdal i Helsingborg. (Bild PPD)|Kay Thrygg, Prepress & Print Developing. (Bild PPD)

I dagarna har utbildnings- och konsultföretaget Prepress & Print Developing (PPD) startat upp en sjunde omgång av sin eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildning i förpackningsteknik.

Den tvååriga utbildningen sker i Helsingborg och de studenter, som nu påbörjat utbildningen, kommer att ta sin examen i maj 2023.

Kay Thrygg, Prepress & Print Developing. (Bild PPD)

Yh-utbildningen i förpackningsteknik behandlar bland annat: olika typer av förpackningssystem, logistik i förpackningskedjan, material som papper, glas, metall och plast, om att bevara, skydda och transportera förpackningsprodukter på ett kostnadseffektivt sätt och ur ett miljövänligt perspektiv, förpackningsmaskiner, tryck på förpackningar, olika fyllsystem mm.

Utbildningen är statligt finansierad, avgiftsfri och berättigar de studerande till studiemedel från CSN.

Initiativtagaren till utbildningen, konsulten Kay Thrygg, PPD, skriver i ett pressmeddelande att PPD under 2000-talet utbildat ett försvarligt antal studenter i förpackningsteknik och att nästan 90 procent av de som tagit examen fått yrkesroller i förpackningsrelaterade företag.

Mer om utbildningen finns att läsa på www.forpackningsteknik.se

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax