Stark marknad får Stora Enso att höja sin resultatprognos

PUBLICERAD: 15 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Enso gör ”tummen upp” och höjer sin resultatprognos för år 2022. (Bild Stora Enso & PxHere. Bilden är ett montage)
|Annica Bresky, VD och koncernchef, Stora Enso. (Bild Stora Enso)

Fortsatt starka marknadsförhållanden får globala skogs- och förpackningskoncernen Stora Enso att göra ”tummen upp” och höja sin prognos för det operativa rörelseresultatet för 2022.

När Stora Enso i slutet av april redovisade sin delårsrapport för första kvartalet 2022 var det en glad VD och koncernchef Annica Bresky som kunde visa idel positiva siffror. Rörelsemarginalen var rekordhög och kvartalets operativa rörelseresultat det högsta på 20 år (Läs HÄR). Och den positiva utvecklingen har fortsatt efter det.

Annica Bresky, VD och koncernchef, Stora Enso. (Bild Stora Enso)

”Under 2022 har alla Stora Ensos huvudmarknader haft en fortsatt stark utveckling med ökad visibilitet och förutsägbarhet för helåret. Följaktligen har Stora Enso reviderat sina interna prognoser för denna period till en högre nivå än tidigare beräknat”, skriver nu skogs- och förpackningskoncernen.

Stora Enso uppskattar nu att den tidigare prognosen för det operativa rörelseresultatet för helåret 2022 kommer att överträffas. Den tidigare prognosen för helåret 2022 var ett operativt EBIT ungefär i linje med helåret 2021, vars resultat slutade på 1.528 miljoner euro (ca 16,2 miljarder kronor).

Stora Enso skriver att den starka underliggande efterfrågan och kommersiella drivkraften har fortsatt inom koncernens alla sex divisioner och geografier. Alla divisioner fortsätter att vara fullbokade och det råder fortfarande en snäv balans mellan utbud och efterfrågan i många produktkategorier. Det andra kvartalet inleddes med höga försäljningspriser vilka har fortsatt att mildra inflationstrycket.

Bolaget meddelar också att man fredagen den 22 juli 2022 kommer att publicera sin halvårsrapport för perioden januari-juni 2022.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx