Stark framtidstro präglade årets Elmia Subcontractor

PUBLICERAD: 19 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Elmia Subcontractor är en populär träffpunkt för tillverkningsindustrin och dess underleverantörer.

I 40 år har Elmia Subcontractor stått värd som marknadsplats och belyst trender och skapat värden för tillverkningsindustrin. Framtidstrender och positiva toner för tillverkningsindustrin genom nya affärer stod i centrum på årets Elmia Subcontractor. Marknadsbarometrar som presenterades på mässan pekade på ett relativt svagt 2015 men samtidigt på en framtidstro inför kommande år.

14.289 personer besökte årets Elmia Subcontractor och att det är rätt plats för både affärer och trender vittnade flera utställare om. En av dem är Bo-Inge Stensson, Senior Vice President, Group Purchasing på SKF
”Det är en väldigt stor mässa med en bra mix av olika leverantörer från i princip hela världen. Det är en bra representation av olika teknologier och olika produkter och tjänster som de kan erbjuda. Mässan har utvecklats till att bli norra Europas största underleverantörsmässa och jag tror att det är viktigt att ha en plattform där de ledande företagen kan träffas. Du ser inte bara produkterna, utan det knyts också mycket kontakter på en sådan här mässa”, säger han.

Subcontractor Connect, mässans matchmaking, är välkänt för sin höga verkningsgrad och arrangerades för elfte året i rad. Redan under mässans första dag var 500 skräddarsydda möten mellan leverantörer och inköpare inbokade.

Årets konferens om additiv tillverkning lockade deltagare från hela industrin och spände över både den globala bilden av additiv tillverkning och hur företag ska bli vinnare genom mer förståelse och kunskap. Att kompetens kring tekniken och affärsstrategier är avgörande för att nå framgång var ett tydligt budskap från expertpanelen.
Mässans särskilda kunskaps- och inspirationsarena Subcontractor InnoDex bjöd på en spännande och innovativ uppvisning av världsunika produkter, nya material och produktionstekniker, som premiärvisades i Sverige. 

Det senaste i sifferväg om branschen visades också på Elmia Subcontractor. Traditionsenligt presenterade både Fordonskomponentgruppen, FKG, och Svensk Industriförening, Sinf, sina barometrar för framtiden. Och trots ett relativt svagt innevarande år vittnade båda om stark framtidstro och positiva tongångar redan nästa år. 
Drygt hälften, 54 procent, av de svenska fordonsleverantörerna bedömer att omsättningen år 2016 kommer att öka enligt FKG:s barometer, och hela 71 procent av underleverantörerna tror på en högre omsättning 2016, visar Sinf:s barometer.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium