Stapelbar lättpall för automatiserade system

PUBLICERAD: 8 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya lättpallen UPAL-E är stapelbar och utvecklad för automatiserade system.|En strukturerad yta gör att godset står säkrare på pallen.

Schweiziska palltillverkaren Georg Utz AG har lanserat en ny stapelbar lättpall i plast, som är speciellt utvecklad för automatiserade hanteringssystem.
Den nya pallen, som har beteckningen UPAL-E, har utvecklats ur ett behov, som framkommit via marknadsundersökningar och från förfrågningar från kunder.

Stapelbara lättpallar är inget nytt, de har funnits många år, men enligt Georg Utz har det visat sig att det inte finns någon heltäckande pall för automatiserade system.

”Vår nya lättvikts halvpall kan användas fullt lastad i bland annat rullbanor utan att orsaka stopp. Nu är vi ensamma om en riktigt bra pall, som närmar sig hanteringsbarheten motsvarande mycket dyrare plastpallar”, skriver Georg Utz AG.

Den nya pallen har flera fördelar, bl. a. rejäla stödkanter och en strukturerad yta som ger ökad friktion och gör att gods står säkrare på pallen exempelvis vid förflyttning på rullband och banor. Att pallarna är stapelbara innebär en volymreducering med upp till 55 procent vid olastade returfrakter.

Svensk generalagent för Georg Utz pallar är företaget TT Commerce AB i  Grödinge, Botkyrka.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432