Stapelbar lättpall för automatiserade system

PUBLICERAD: 8 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya lättpallen UPAL-E är stapelbar och utvecklad för automatiserade system.|En strukturerad yta gör att godset står säkrare på pallen.

Schweiziska palltillverkaren Georg Utz AG har lanserat en ny stapelbar lättpall i plast, som är speciellt utvecklad för automatiserade hanteringssystem.
Den nya pallen, som har beteckningen UPAL-E, har utvecklats ur ett behov, som framkommit via marknadsundersökningar och från förfrågningar från kunder.

Stapelbara lättpallar är inget nytt, de har funnits många år, men enligt Georg Utz har det visat sig att det inte finns någon heltäckande pall för automatiserade system.

”Vår nya lättvikts halvpall kan användas fullt lastad i bland annat rullbanor utan att orsaka stopp. Nu är vi ensamma om en riktigt bra pall, som närmar sig hanteringsbarheten motsvarande mycket dyrare plastpallar”, skriver Georg Utz AG.

Den nya pallen har flera fördelar, bl. a. rejäla stödkanter och en strukturerad yta som ger ökad friktion och gör att gods står säkrare på pallen exempelvis vid förflyttning på rullband och banor. Att pallarna är stapelbara innebär en volymreducering med upp till 55 procent vid olastade returfrakter.

Svensk generalagent för Georg Utz pallar är företaget TT Commerce AB i  Grödinge, Botkyrka.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex