Spegelvända öletiketter blir rättvända selfies i mobilen...

PUBLICERAD: 10 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Budweisers spegelvända öletikettern blir rättvända, när de finns med på bilder tagna med mobilkameror i s.k. selfie-läge. (Bild Budweiser)

Alla som gillar att ta selfies med mobilkameran har säkert märkt att den digitala bilden i de flesta mobilkameror blir spegelvänd, när bilden tas i s. k selfie-läge och sedan publiceras på sociala medier som Facebook, Twitter, Snapchat, etc…

Selfien är räddad! Nu kan kompisarna se att det är Budweiser i flaskan…(Bild Budweiser)

Det där har globala öljätten Budweiser tagit fasta på och lanserat innovationen SelfieBuds, som är en begränsad utgåva av ölflaskor, där etiketternas texter och logotyper är spegelvända. Vitsen är alltså att etiketterna blir rättvända, när de syns på en selfie..!

”Det här är historiens första ölflaska som designats speciellt för selfie-generationen!”, säger Lisa Smith, som är kreativ chef vid reklam- och PR-byrån Jones Knowles Ritchie, som står bakom den annorlunda etiketten.

Ölflaskan med den spegelvända etiketten introducerades under den nyligen avhållna Super Bowl-weekenden i USA.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x