Specialutvecklad Pepsi med fem gånger mer ”bubbel!

PUBLICERAD: 13 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Pepsi Strong 5.0 GV innehåller fem gånger så mycket ”kolsyrebubbel” som vanlig Pepsi och levereras i en förstärkt PET-flaska.

Globala dryckesproducenten PepsiCo har utvecklat en specialversion av coladrycken Pepsi. Drycken, som hittills endast lanserats i Japan, levereras i en specialutvecklad PET-flaska, som fått extra förstärkningar, för att klara det betydligt högre trycket inne i flaskan.

PepsiCos japanska Pepsi-variant har fått namnet Pepsi Strong 5.0 GV, där beteckningen 5.0 GV syftar på den fem gånger högre gasvolymen (Gas Volume) av kolsyra. Konventionell Pepsi cola har gasvolymen 1.0 GV i enliters flaskor, medan Pepsi Strong, som levereras i halvlitersflaskor alltså har fem gånger högre gastryck…

Pepsi Strong 5.0 GV finns i både konventionell variant som i sockerfri ZERO-variant.

Enligt en recension av denna superkolsyrade Pepsi är drycken något ”man inte saknar förrän man hör talas om den – och när man väl smakat den, inser man hur mycket man gått miste om”…

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex