Specialutvecklad digitalpress för e-handelns förpackningar

PUBLICERAD: 5 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den digitala flatbäddspressen PKG-675i är utvecklad för tryck på pappersbaserade förpackningar inom e-handel. (Bild Konica Minolta)|Exempel på kundanpassat tryck på förpackningar för e-handel, tryckt med digitalpressen PKG-675i. (Bild Konica Minolta)

Konica Minolta lanserar digitalpressen PKG-675i, som är en vattenbaserad digital flatbäddspress, utvecklad för tryck på wellpapp- och falskartongbaserade förpackningar inom e-handel.

Konica Minolta skriver i ett pressmeddelande att den nya digitalpressen gör det möjligt för konverterare och varumärkesägare inom e-handel att använda en snabb och ekonomisk lösning och matcha trenden mot mer personligt anpassade och utformade tryck på wellpapp- och kartongförpackningar.

PKG-675i arbetare med bläckstråleteknik och kan snabbt trycka små upplagor av skräddarsydda e-handelsförpackningar. Digitalpressen gör det möjligt att med kort varsel ändra eller skapa ny design på förpackningar. Typiska applikationer är, enligt Konica Minolta, e-handelsförpackningar inom hygien, hushåll och processade livsmedel.

”Den snabba tillväxten inom e-handeln, som påskyndats än mer under den pågående Corona-pandemin, är en klart definierad trend inom förpackningsindustrin. E-handeln kommer att få stor betydelse för den wellpappbaserade förpackningssektorn och det blir viktigt att snabbt kunna reagera och utveckla specifika förpackningslösningar, som möter postdistributionens utmaningar”, säger Edoardo Cotichini, Konica Minolta Business Solutions Europe.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax