Specialshaker för den som blandar sin egen sportdryck

PUBLICERAD: 24 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Sportflaskan Shaker har ergonomiskt grepp. Små piggar på insidan av flaskan ser till att pulvret finfördelas.

Nu presenterar Emballator Mellerud Plast sin första shaker, avsedd för de motionärer och andra som vill göra sin egen sportdryck genom att blanda närings- eller energipulver, etc. med vatten. Melleruds Shaker är specialdesignad för att undvika klumpar och optimera fördelningen av pulver i vatten eller liknande vätska. Shakern ingår i den ergonomiskt designade Team-serien med sportflaskor och har samma smidiga grepp och generösa tryckytor.

”Det här är ett första steg i vår satsning på att bredda vårt produktutbud inom sport och hälsa, där vi har en lång erfarenhet genom våra sportflaskor. Sportflaskan Shaker sätter en helt ny standard både när det gäller utseende och funktion”, säger försäljningschefen Jeanette Svanqvist vid Mellerud Plast.

Sportflaskan Shaker har en öppning, som är så stor att man får ner ett decilitermått av standardstorlek. Det finns dessutom en låsning vid gångjärnet på öppnings-/stängningsdelen, så att den hålls fast automatiskt och ökar användarvänligheten ytterligare.

”Idag används shaker i nästan lika stor utsträckning som vattenflaskor och den här lösningen erbjuder en optimal kombination. Pulvret fördelas smidigt tack vare små piggar inuti flaskan, samtidigt som locket slår sönder klumpar. Den traditionella silfunktionen behövs inte, vilket gör vår shaker väldigt enkel att rengöra och mer hygienisk jämfört med flaskor med traditionella sillösningarna”, säger Jeanette Svanqvist. 

Emballators Shaker rymmer 900 ml och uppfyller alla EU-direktiv för livsmedelskontakt. Den finns även tillgänglig i bioplast, baserad på sockerrör. Shaker tillverkas och trycks i Mellerud, medan locket tillverkas av systerföretaget Emballator Växjöplast.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax