Specialmaskin för pallsvepning med Mondis elastiska papper

PUBLICERAD: 10 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya svepmaskinen kan laddas med en hel rulle av Mondis Advantage StretchWrap-papper och pallsvepningen kan ske antingen hel- eller halvautomatiskt. (Bild Mondi)|Mondis pappersmaterial Advantage StretchWrap kan ersätta konventionella flerskiktsfilmer i plast vid pallsvep. (Bild Mondi)

Globala förpackningskoncernen Mondi har i samarbete med österrikiska företaget EW Technology utvecklat en specialmaskin för pallsvepning med Mondis elastiska pappersmaterial Advantage StretchWrap, som kan ersätta konventionella sträckfilmer i plast.

Mondi skriver i ett pressmeddelande att specialmaskinen ger ökade möjligheter för mindre och medelstora företag, som vill ersätta pallomslag i plast med en återvinningsbar och förnybar papperslösning.

Mondis pappersmaterial Advantage StretchWrap kan ersätta konventionella flerskiktsfilmer i plast vid pallsvep. (Bild Mondi)

Mondi och EW Technology har tillsammans med designat och utvecklat maskinen, som fyller en lucka som Mondi identifierat på marknaden för pallomslag.

”Vi insåg att företag med mindre produktion, och som vill vara mer hållbara, behöver en skräddarsydd maskin för pallsvepning med papper. Med denna maskin kan våra kunder säkert svepa in sina produkter i papper för transport och uppnå ett mer cirkulärt system”, säger Babicz Bartosz, produktchef för Mondi Advantage StretchWrap.

Maskinen kan laddas med en hel rulle av Mondis Advantage StretchWrap-papper och den kan köras antingen helautomatiserad, då den kan slå in upp till 60 pallar i timmen, eller i ett halvautomatiskt läge med en svepningshastighet av 10 – 15 pallar i timmen.

Mondis Advantage StretchWrap består av 100 procent jungfruligt papper och är fullt återvinningsbart i befintliga pappersavfallsströmmar över hela Europa. Produkten innehåller ingen plast eller beläggning, men har ändå utmärkt styrka och elasticitet.

Mondi har tidigare lanserat en pallsvepningsmaskin för Advantage StretchWrap, utvecklad av italienska maskintillverkaren ACMI. Läs mer om den maskinen och sveppappret Advantage StretchWrap HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x