Specialdesignad Jägermeister hyllar en sportrik sommar

PUBLICERAD: 8 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ett urval av sommarens specialutgåva av screentryckta flaskor till  tyska örtlikören Jägermeister.

För att hylla och uppmärksamma alla stora sportevenemang, som äger rum under sommaren i år, har den klassiska fyrkantiga flaskan till tyska örtlikören Jägermeister tillfälligt fått ny grafisk design. Borta är den ”ålderdomliga” bilden av en kronhjort och i stället pryds flaskorna av ”flaggor” från ett urval europeiska länder.
Flaskorna är tillverkade av glasproducenten Ardagh Glass i deras tyska glasbruk i Nienburg och trycken på flaskorna är utförda i samarbete med tryck- och coatingspecialisten PSL Hehlen.

Sammanlagt har det tillverkats 800.000 flaskor i 18 olika screentryckta versioner med stiliserade flaggor representerande de länder, som deltog i årets  EM i fotboll i Frankrike. Flaskorna är distribuerade till försäljning i de respektive länder, som motsvaras av flaggorna.

Vid screentryck på en mörk glasyta används vanligen ett vitt underlager, men det var inte möjligt med Jägermeister-flaskorna på grund av detaljrikedomen i den grafiska designen. För att kunna utföra screentrycket på den mörkgröna flaskan fick PSL Hehlen i stället tillverka en speciell organisk UV-tryckfärg, som var extra pigmentrik. Man fick också anpassa tryckprocessen, så att man kunde bygga upp ett tjockare lager av tryckfärg på flaskytan och på så sätt fullt ut återge den grafiska designen.

”Vi är mycket nöjda med slutresultatet för denna förpackningsinnovation för vårt varumärke och det samarbete med Ardagh och PSL Hehlen, som gjort denna komplicerade process möjlig”, kommenterar Carsten Doliwa,  inköps- och materialansvarig hos Jägermeister.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x