Specialbeläggning förvandlar kartonglådan till dryckeskylare

PUBLICERAD: 21 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

I det speciella ”kylfacket” i dryckeskylaren finns plats för cirka 500 gram krossad is eller kallt vatten. (Bild Metsä Board)

Med hjälp av en specialutvecklad barriär kan en kartonglåda förvandlas till en dryckeskylare, som rymmer 500 gram krossad is eller kallt vatten!
Bakom den innovativa produkten finns nordiska kartongproducenten Metsä Board och tyska Weilburger Graphics.

Den återvinningsbara dryckeskylare av kartong skapades med hjälp av Metsä Boards Prime FBB EB eco-barriärkartong belagd med Weilburger Graphics specialutvecklade vattenbaserade barriärbeläggning Senolith®. Den annorlunda kartongförpackningen togs fram av Weilburger Graphics som ett demonstrationsprojekt för att visa ett hållbart alternativ för livsmedelsförpackningar.

”Många av våra kunder, speciellt inom sektorerna mat, samt kyld och fryst mat, söker miljövänliga förpackningslösningar, som också är säkra för direktkontakt med livsmedel. Ofta måste dessa lösningar vara vattentäta”, säger Arno Dürr, försäljningsdirektör hos Weilburger Graphics GmbH, som är en internationell tillverkare av bestrykning, flexofärger och lim.

Lådans huvuddel, inklusive botten och lock, tillverkades av Metsä Boards kartong Classic FBB, medan den speciella kyldelen och fackavskiljaren tillverkades av Metsä Boards eco-barriärkartong Prime FBB EB.

”Både idén och genomförandet gick mycket bra. Resultatet har blivit ett hållbart alternativ till konventionella förpackningsmetoder. I framtiden kan detta slags förpackningar bli en möjlighet även för frukt och andra livsmedel, som behöver kylas”, säger Gabriel Goldmayer, Account Director hos Metsä Board.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx