Specialbeläggning förvandlar kartonglådan till dryckeskylare

PUBLICERAD: 21 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

I det speciella ”kylfacket” i dryckeskylaren finns plats för cirka 500 gram krossad is eller kallt vatten. (Bild Metsä Board)

Med hjälp av en specialutvecklad barriär kan en kartonglåda förvandlas till en dryckeskylare, som rymmer 500 gram krossad is eller kallt vatten!
Bakom den innovativa produkten finns nordiska kartongproducenten Metsä Board och tyska Weilburger Graphics.

Den återvinningsbara dryckeskylare av kartong skapades med hjälp av Metsä Boards Prime FBB EB eco-barriärkartong belagd med Weilburger Graphics specialutvecklade vattenbaserade barriärbeläggning Senolith®. Den annorlunda kartongförpackningen togs fram av Weilburger Graphics som ett demonstrationsprojekt för att visa ett hållbart alternativ för livsmedelsförpackningar.

”Många av våra kunder, speciellt inom sektorerna mat, samt kyld och fryst mat, söker miljövänliga förpackningslösningar, som också är säkra för direktkontakt med livsmedel. Ofta måste dessa lösningar vara vattentäta”, säger Arno Dürr, försäljningsdirektör hos Weilburger Graphics GmbH, som är en internationell tillverkare av bestrykning, flexofärger och lim.

Lådans huvuddel, inklusive botten och lock, tillverkades av Metsä Boards kartong Classic FBB, medan den speciella kyldelen och fackavskiljaren tillverkades av Metsä Boards eco-barriärkartong Prime FBB EB.

”Både idén och genomförandet gick mycket bra. Resultatet har blivit ett hållbart alternativ till konventionella förpackningsmetoder. I framtiden kan detta slags förpackningar bli en möjlighet även för frukt och andra livsmedel, som behöver kylas”, säger Gabriel Goldmayer, Account Director hos Metsä Board.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x