Spännande och lärorikt vårmöte med Svenska Förpackningsgillet

PUBLICERAD: 27 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Studiebesök för SFG på Hasselfors Garden AB.|Vårmötesmiddag för SFG på restaurang Wobbler i Örebro.
|SFG:s ceremonimästare Kristina Rydberg tackar avgående ordförande Joakim Stockhaus för hans engagerade insats som ordförande under ett antal år.

Svenska Förpackningsgillet, SFG, arrangerade vårmöte i Örebro 14 – 15 april. Programmet var välmatat med tre intressanta och lärorika studiebesök, som omfattade Mondi Örebro AB, BillerudKorsnäs Frövi och Hasselfors Garden AB. I anslutning till besöket hos BillerudKorsnäs Frövi höll Gillet också sitt årsmöte.

Ett 15-tal gillesmedlemmar deltog i vårmötet, som började med ett besök på Mondi Örebro AB, före detta Örebro Pappersbruk. David Karlsson, Supply Chain & Development Manager gav en spännande och insiktsfull exposé av företaget och dess verksamhet.
Mondi har sitt ursprung i Sydafrika och har sedan genom företagsköp expanderat. Idag finns företaget med verksamhet i ett 30-tal länder över stora delar av världen. 
Specialiteten är utveckling av barriärer för främst pappersbaserade material, men även andra material såsom non-woven och plast. 

BillerudKorsnäs Frövi stod på tur för studiebesök härnäst. Richard Odén, End-User Manager BillerudKorsnäs och själv medlem i SFG gav mötesdeltagarna en intressant  föredragning om produktion, produkter och företag.  
Gillesmedlemmarna fick också  tillfälle att se KM5, kartongmaskin 5 med in-line-bestrykning.

Vårmötets tredje studiebesök skedde hos Hasselfors Garden AB i Mosås, strax utanför Örebro och det blev en höjdpunkt så här i odlingssäsongens början. Där fick mötesdeltagarna lära sig mycket om jordar och andra trädgårdsprodukter för både hobbyodlare och yrkesodlare. Och på nära håll fick man också erfara att jord inte är någon lätt produkt att förpacka.
Hasselfors Garden AB är en del av finska Kekkilä Group, som verkar i samtliga nordiska länder samt i de baltiska länderna och i Ryssland.
Pia Holmberg, Hortonom, Senior Garden Specialist och Anna-Lena Rydelius, Factory Manager Mosås visade gillesmedlemmarna runt och berättade entusiastiskt och med stor kunskap om arbetet med kvalitetsutveckling, där också förpackning och logistik är viktiga komponenter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning