Späckat program tar form inför årets Top Packaging Summit

PUBLICERAD: 11 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Årets Top Packaging Summit arrangeras i Malmö den 24 november.

Den 24 november i år är det dags för årets upplaga av förpackningskonferensen Top Packaging Summit, som arrangeras av Packbridge och Packnews/nord emballage. Platsen blir Quality Hotel View i Malmö och ett späckat program med talare, paneldeltagare och utställare utlovas.

På programmet står bland annat paneldiskussionen ”Hard talk – My material is better?” med deltagande av Sarah Bergendorff, Returpack, Henrik Juhlin, Orkla Foods, Julia Vol, TIPA-Corp och med Katrin Molina-Besch från Lunds universitet som moderator.

Debatten ”Collaboration in the Value Chain” modereras också av Katrin Molina-Besch och i panelen återfinns Teresa Ewing, IKEA, Hannah Franzel, Orkla Foods, Consuela Giordani, Ecol Studio, Helena Lindh, Tetra Pak, Cecilia Tofterö, Tofterö.se och Helena Wiksäter, Skanem.

En imponerande samling av inhemska och internationella förpackningsexperter, etc. är klara på talarlistan och bland namnen kan nämnas:
Annika Olsson, Lunds universitet, moderator, Annika Wäppling Korzinek, EU-kommissionen, Oliver Lambertz, Tomra Sorting, Eivind Granås, Coca-Cola Sverige, Bernd Brandt, Denkstatt GmbH, Matthias Klauser, Syntegon Technology GmbH och Gabriele Tubertini, Coop Italia.

Under konferensdagen kommer man även att avgöra Packbridges start up-tävling, där en utvald jury kommer att bedöma deltagarnas korta pitchar och utse vinnaren. I start up-juryn återfinns förpackningsexperter från välkända företag som BillerudKorsnäs, IKEA, Returpack, Scanfill, Schur Star Systems och Suzano. Vinnarna av start up-tävlingen får sina priser vid en ceremoni i samband med konferensdagens avslutande mingel.

Den officiella konferensdagen är alltså den 24 november, men intresserade deltagare kan vara på plats i Malmö redan dagen innan – då arrangeras nämligen en festmiddag med anledning av Packbridges tioårs jubileum.

Mer info om konferensen, de medverkande experterna/talarna och anmälan, etc. hittar du HÄR.

N.B.: Top Packaging Summit 2020 var ursprungligen planerad att äga rum den 14 oktober i år, men på grund av corona-pandemin beslöt arrangörerna att flytta fram konferensen en dryg månad för att skapa bättre marginaler för deltagande och anmälan, etc.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x