Sonoco säljer formblåsenheter till australiska Amcor-koncernen

PUBLICERAD: 5 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Enligt VD och koncernchef Jack Sanders ska Sonoco nu fokusera på andra förpackningstyper i sin produktportfölj.

USA-baserade globala förpackningskoncernen Sonoco säljer sju formblåsningsanläggningar för styva plastförpackningar till australiska förpackningsjätten Amcor för 280 miljoner dollar (ca 2,4 miljarder kr). Anläggningarna finns i USA och Kanada och de sysselsätter 850 anställda. Vid fabrikerna formblåses plastförpackningarna till i första hand livsmedels-, dryckes-, hygien- och hälsovårdsmarknaderna.

Jack Sanders, Sonocos VD och koncernchef, säger i en kommentar att beslutet att sälja formblåsningsanläggningarna togs för att man vill fokusera på övriga typer av konsumentförpackningar i sin produktportfölj och satsa speciellt på flexibla förpackningar, varmformade styva förpackningar samt temperatursäkrade förpackningar för transport av vacciner och andra typer av läkemedel.

Sonoco, som bildades 1899, omsätter fem miljarder US- dollar (ca 43 miljarder kr) och har 21.000 anställda i 330 anläggningar i 34 länder.

Amcor, som tillverkar styva och flexibla plastförpackningar för livsmedel, drycker, hälsovård, hygien, hushåll och tobak, har en årlig omsättning på cirka 9,5 miljarder US dollar (ca 80 miljarder kronor) och sysselsätter 27.200 anställda i 180 anläggningar i 43 länder.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx