Sonat Burman-Olsson lämnar - Magnus Johansson ny VD i Coop

PUBLICERAD: 15 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Magnus Johansson tillträder som VD för Coop Sverige idag den 16 augusti.|Sonat Burman-Olsson lämnar nu Coop.

Sonat Burman-Olsson lämnar posterna som VD och koncernchef för Coop Sverige. Ny verkställande direktör från idag den 16 augusti är Magnus Johansson.
”Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Magnus, som kommer med lång och gedigen erfarenhet från detaljhandelns samtliga led. Med Magnus får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap med fokus på tillväxt och samverkan”, säger Tommy Ohlström, styrelseordförande i Coop Sverige AB.

Den 1 januari 2018 kommer Coop Sverige AB att bestå av de centrala affärsområdena Inköp & Kategori, Supply Chain & Logistik, Marknad och Online samt ett antal affärstödjande funktioner, som har till uppgift att serva hela Coops butiksnät i enhetlig struktur.

”Jag är mycket glad att få uppgiften att fortsätta bygga Coop och ser mycket fram emot att få utveckla verksamheten och tillsammans med medarbetarna lägga en strategi, som skapar förutsättningar för lönsam tillväxt”, säger Magnus Johansson.

Sonat Burman-Olsson, som varit VD och koncernchef för Coop Sverige sedan maj 2014, lämnar nu bolaget.

”Coop har genomgått en mycket framgångsrik turn-around under Sonat Burman-Olssons ledning. Nu visar verksamheten åter lönsamhet och ekonomisk stabilitet och Coop går in i en ny fas. Vi tackar Sonat Burman-Olsson för hennes viktiga insatser”, säger Tommy Ohlström.

Magnus Johansson har en lång och omfattande karriär från detaljhandeln. Han kommer senast från uppdraget som VD och koncernchef för Mekonomen och dessförinnan var han VD för Mekonomen Nordic. Under 2012 och 2013 var han VD för Coop Inköp och Logistik, och dessförinnan spenderade han mer än 10 år inom Lantmännen, bland annat som VD för Lantmännen Cerealia.

Magnus Johansson är 45 år gammal och har en magisterexamen i ekonomi från Lunds Universitet.

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex