”Sola i Sunne” ger hållbara förpackningar hos HQ Print

PUBLICERAD: 12 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

VD Peter Neuman inspekterar den nya solcellsanläggningen på taket. (Bild HQ Print)

Med hjälp av en nyinstallerad solcellsanläggning på taket tar HQ Print i värmländska Sunne nu nästa steg för att bidra till en mer hållbar miljö vid produktion och tillverkning av förpackningsmaterial.

HQ Print skriver i ett pressmeddelande att alla maskiner, som används i produktionen, samt truckar på lager och datorer på kontoret nu drivs nu med hjälp av den el, som solcellerna på taket producerar. Solcellsanläggningen är idag den största i Sunne och ytterligare ett steg i att minska företagets totala klimatpåverkan.

”Ofta pratas det om att en förpackning har låg klimatpåverkan. Nu tar vi nästa steg för att kunna leverera mer hållbara och klimatkompenserade förpackningar till våra kunder”, säger HQ Prints VD Peter Neuman.

HQ Print skriver att solcellsanläggningen på företagets lokaler på Rönna väg 19 i Sunne är resultatet av ett företagsöverskridande samarbete med fastighetsägaren Jens Eide.

——————————————————-
HQ Print är specialiserade på flexografiskt tryckt material för förpackningar. Kunderna finns inom alla typer av industrier, där förpackningar behövs, bl.a. levererar man till kunder inom livsmedelsindustrin. HQ Print arbetar på hela den nordiska marknaden, med betoning på Sverige och Norge.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x