”Sola i Sunne” ger hållbara förpackningar hos HQ Print

PUBLICERAD: 12 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

VD Peter Neuman inspekterar den nya solcellsanläggningen på taket. (Bild HQ Print)

Med hjälp av en nyinstallerad solcellsanläggning på taket tar HQ Print i värmländska Sunne nu nästa steg för att bidra till en mer hållbar miljö vid produktion och tillverkning av förpackningsmaterial.

HQ Print skriver i ett pressmeddelande att alla maskiner, som används i produktionen, samt truckar på lager och datorer på kontoret nu drivs nu med hjälp av den el, som solcellerna på taket producerar. Solcellsanläggningen är idag den största i Sunne och ytterligare ett steg i att minska företagets totala klimatpåverkan.

”Ofta pratas det om att en förpackning har låg klimatpåverkan. Nu tar vi nästa steg för att kunna leverera mer hållbara och klimatkompenserade förpackningar till våra kunder”, säger HQ Prints VD Peter Neuman.

HQ Print skriver att solcellsanläggningen på företagets lokaler på Rönna väg 19 i Sunne är resultatet av ett företagsöverskridande samarbete med fastighetsägaren Jens Eide.

——————————————————-
HQ Print är specialiserade på flexografiskt tryckt material för förpackningar. Kunderna finns inom alla typer av industrier, där förpackningar behövs, bl.a. levererar man till kunder inom livsmedelsindustrin. HQ Print arbetar på hela den nordiska marknaden, med betoning på Sverige och Norge.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax