Södra och BillerudKorsnäs bland de mest attraktiva företagen

PUBLICERAD: 10 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Södra, som bland annat tillverkar biokompositmaterialet Durapulp, är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, enligt Randstad.

Södra Skogsägarna och BillerudKorsnäs återfinns på bemannings- och rekryteringsföretaget Randstads tio-i-topplista över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.
Varje år kartlägger Randstad svenska folkets inställning till landets största företag. Högst upp på årets lista återfinns Södra Skogsägarna. Den smickrande positionen som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare är resultatet av ett målmedvetet och långsiktigt arbete. 

Södra är inte bara Sveriges största skogsägareförening utan också en industrikoncern, som förädlar skog till massa, trävaror och andra produkter. Södra tillverkar bland annat det prisbelönade biokompositmaterialet Durapulp, som kan användas till allt från förpackningar och industrikomponenter till sofistikerade designprodukter. 

”Det är en stor ära att ta emot denna utmärkelse och det är ett pris till alla våra fantastiska medarbetare i Södra. Engagerade medarbetare är och kommer alltid vara det som driver vårt företag framåt”, säger Kamilla Svensson, HR-strateg på Södra.

Södra Skogsägarna har tagit ett jättekliv på listan. Så sent som förra året återfanns bolaget på plats 39 och år 2016 på plats 48. I år har alltså Södra passerat ett flertal välkända varumärken och intagit förstaplatsen.

”Undersökningen talar sitt tydliga språk: Södra är en väldigt uppskattad och eftertraktad arbetsgivare. Resan mot en topplacering i hård konkurrens är otroligt imponerande”, säger Johan Lagercrantz, VD på Randstad.

Så här ser Randstads tio-i-topp-lista över Sverige mest attraktiva arbetsgivare ut:
1. Södra Skogsägarna 
2. Volvo Car Group
3. Volvo Group
4. Sveriges Radio
5. AstraZeneca 
6. ICA
7. Sveriges Television 
8. IBM
9. BillerudKorsnäs
10. Scandic 

————————————————
Randstad uppger att ”Randstad Employer Brand Research” är världens mest omfattande, oberoende undersökning inom området. I Sverige har över 5.000 respondenter djupintervjuats och undersökningen ger en representativ bild av hur svenska folket uppfattar olika arbetsgivare.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning