Snart dags för grafiska mässan Sign&Print Scandinavia 2022

PUBLICERAD: 1 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

5 – 7 april är det dags för Sign&Print Scandinavia 2022 på Kistamässan utanför Stockholm.(Bild AGI)|Mässan öppnas av Grafiska Företagens nya VD Eva Glückman. (Bild Sören Andersson, 2see)|

Den 5 – 7 april är det dags för den grafiska branschmässan Sign&Print Scandinavia 2022Kistamässan utanför Stockholm. Mässan, som är gratis för besökare, är ett ypperligt tillfälle att få inspiration och spana in produktnyheter från många av de största leverantörerna och tillverkarna i den grafiska branschen.

Sign&Print riktar sig till människor som till vardags arbetar på bland annat kreativa varumärkesbyråer, tryckerier, skylt- och förpackningsföretag eller inom visuell kommunikation.

”Letar du idéer till nästa kampanj, vill du veta mer om hållbara material, funderar du på att investera i print- eller efterbehandlingslösningar, eller helt enkelt är nyfiken på vilken riktning branschen tar in i framtiden? Då är det här mässan för dig”, skriver mässarrangören AGI Publishing House.

Besökarna får se de senaste produktnyheterna inom allt från tryck och print, skylt och storformat, efterbehandling till förpackning och material.

Mässan öppnas av Grafiska Företagens nya VD Eva Glückman. (Bild Sören Andersson, 2see)

”Först och främst är det en mötesplats mellan de utställande företagen och deras kunder. Många tryckerier tar också med sig dem, som de producerar för, så att dessa kan inspireras att beställa nya färger, nya material och lära om effektivare sätt att kommunicera”, säger mässarrangören Peter Ollén på AGI Publishing House.

Förutom nätverkande och möten i montrarna rullar ett seminarieprogram alla tre dagarna med flera spännande föreläsningar från mässans talarscen. Hållbar företagsutveckling och miljöfrågor, ekonomi, omvärldsbevakning och grafiska marknadens förändrade behov och framtid är några av ämnena som tas upp i seminarieprogrammet.

”I år är vi speciellt glada att Grafiska Företagens nya VD Eva Glückman kommer och öppnar mässan. Vi är också förväntansfulla inför att Elanders koncernchef för första gången ska berätta historien om hur Sveriges största tryckeri blev ett av världens största på under tio år”, säger Peter Ollén.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}