Snart dags för årets konferens om livsmedelsförpackningar

PUBLICERAD: 8 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Maria Strømme

Många intressanta talare och experter står på programmet, när årets upplaga av konferensen ”Livsmedelsförpackningar i Fokus” äger rum den 27 april Courtyard by Marriot Hotel i Stockholm.
Arrangörerna räknar med över 200 deltagare på konferensen och antalet talare blir 25 stycken, vilket är fem fler än vid konferensen i fjol.

Programmet består av ett ”smörgåsbord” med spännande ämnen och intressanta talare, fördelade på de sex programspåren: Export, Hållbarhet, Retail Ready, Nya Material, Design och Trender. Konferensdeltagarna väljer fritt mellan olika programpunkter.

Inledningstalare är Maria Strømme, professor i nanoteknologi vid Uppsala universitet och hon ska på ett förståeligt sätt åskådliggöra vilken betydelse nanoteknologin kommer att ha för såväl konsumenter som produkter i framtiden.

Bland de övriga talarna och experterna i årets konferens kan nämnas:
Eric Näf, Director Packaging Development, The Absolut Company 
Karin Bodin, VD, Polargruppen
Johan Ununger, VD, Saltå Kvarn
Ulrika Edlund, Professor, fiber och polymerteknologi, KTH
John Schoolcraft, Creative Director, Oatly
Louise König, Hållbarhetsansvarig, Coop 
Erik Lindroth, Miljödirektör, Tetra Pak
Åsa Berg, VD, Garbergs Project 
Mikael Hannus, Innovationschef, Stora Enso

”Livsmedelsförpackningar i Fokus” ett samarrangemang mellan LivsmedelsFöreningen samt tidningarna Livsmedel i fokus och Packmarknaden.

Komplett program, mm. finns HÄR.

www.livsmedelsforpackningar.se

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x