Snart börjar robotjätten Fanuc bygga sitt nordiska HQ i Malmö

PUBLICERAD: 30 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Så här kommer Fanucs nya nordiska huvudkontor i Malmö att se ut, när det är färdigbyggt i slutet av år 2019.|Fanucs robotar och automationssystem används inom flera områden, bland annat i förpackningslinjer, vid pallettering, fordonsproduktion, mm.

Nästa vecka, den 5 november, tas de första spadtagen till japanska robotjätten Fanucs nya nordiska huvudkontor i Malmö. Investeringen är på 100 miljoner kronor och bygget ska stå färdigt under fjärde kvartalet år 2019.

”Med vår närvaro i ´Greater Copenhagen´-regionen kommer Fanuc att kunna betjäna ett större område än tidigare, då regionen erbjuder stora möjligheter till framtida utveckling inom fabriksautomatisering. En tredjedel av de etablerade företagen inom livsmedelsindustrin, som är en av våra huvudsegment, finns representerade i detta område”, säger Cerold Andersson, VD för Fanuc Nordic AB.

Fanucs nya nordiska HQ kommer blir på 3.700 kvadratmeter och uppförs på Fosie-området i sydöstra Malmö. Byggnaderna ska  innehålla omfatta försäljnings- och servicefaciliteter, ett utvidgat showroom och evenemangsområde, lokaler för eftermontering, reservdelar, logistik, mm samt ett träningscenter och en robotakademi..

Japanska Fanuc, vars huvudkontor ligger i närheten av Mount Fuji, är specialist på fabriksautomatisering och har installerat mer än 550.000 robotar, fyra miljoner CNC-styrenheter och 19 miljoner servomotorer världen över. Bolagets produkter används inom fordonsindustrin, medicinsk teknik, logistik och konsumentvaror. Företaget har 263 enheter i 108 länder och sysselsätter över 7.000 personer över hela världen.

 

 

Senaste nytt

Stora Enso genomför organisationsförändringar

Stora Enso planerar att implementera en ny organisation med sju affärsområden för P&L-ansvar, vilket återspeglar vikten av kärnverksamheten inom förnybara förpackningar i affärsportföljen. Den nya, plattare och effektiviserade organisationen kommer att öka kundfokus, driva den operativa effektiviteten med ökad integration, minska komplexiteten och förbättra koncernens prestationskultur.
wellpapp-Stora-Ensox

Nu testkörs Norges nya plaståtervinningsanläggning

Testkörningar pågår just nu och hösten 2025 öppnar Tomra och Plastretur officiellt den första och enda nationella finsorteringsanläggningen för plastförpackningar i Norge. Anläggningen, som ligger i Holtskogen Business Park i Inre Østfold, kommer att heta Områ.
default

Ny lack för BOPE-film gör materialet bättre för påstillverkning

Filmer av BOPE, biaxiellt orienterad polyeten, är kända för sin höga återvinningsbarhet, men deras begränsade temperaturbeständighet har hittills varit ett hinder för bredare industriella tillämpningar. Nu har hubergroup hittat en lösning som gör filmen betydligt värmetåligare.
HUB_Plastic-Bond-K1x

Ny teknik för biobaserad cellplast möjliggör cirkularitet för ett omtalat material

TotalEnergies Corbion och Useon har ingått ett strategiskt partnerskap för att främja utvecklingen och global kommersialisering av EPLA-formade produkter – en ny generation av hållbara, högpresterande skummaterial tillverkade av PLA, ett av de mest använda bioplastmaterialen.
epla-bottle-base-made-by-useon-with-luminy-plax

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX