Snabbtorkande tryckfärg för livsmedelsförpackningar

PUBLICERAD: 26 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari


Tyska tryckfärgsproducenten hubergroup har utvecklat en extremt snabbtorkande tryckfärg, som är idealisk för exempelvis livsmedelsförpackningar.
Den nya färgen kommer ut på marknaden den 1 februari i år. Färgen har fått namnet MGA Natura och den ingår i hubergroups tidigare etablerade Natura GA-serie av tryckfärger.

hubergroup skriver i ett pressmeddelande att den nya tryckfärgen uppfyller alla krav från de stora livsmedelstillverkarna och att färgen har mycket goda organoleptiska egenskaper (färg, lukt, etc.). Tack vare sin mycket korta torktid är MGA Natura speciellt lämplig när det krävs snabb post-print bearbetning.

MGA Natura är tillverkat efter hubergroups egna strikta riktlinjer och i enlighet med god tillverkningssed (GMP). Hänsyn har tagits till alla relevanta krav, som ställs vid tryck av livsmedelsförpackningar, vilket bland annat garanterar att färgen är godkänd för livsmedelskontakt och att inga föroreningar eller oönskade substanser finns i produkten.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup