Smurfit Kappas wellpapplådor lasermärks med SunLase-teknik

PUBLICERAD: 27 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

SunChemicals lasersystem SunLase används nu för märkning av Smurfit Kappas flexotryckta wellpapplådor.

Kemi- och polymerföretaget Sun Chemicals lasermärkningsteknik SunLase används nu för högkvalitativ och etikettfri märkning av Smurfit Kappas flexotryckta wellpapplådor. Med tekniken kan lådorna märkas med streckkoder, batchnummer, produktinnehåll, logotyper, etc.
Den digitala lasertekniken SunLase ersätter andra märkningstekniker som tryckta etiketter, bläckstrålemärkning, direkt termotransfermärkning, m fl. och kan utföras i slutskedet av en automatiserad packningslinje. Tekniken är främst avsedd för sekundära wellpapplådor, som sedan lastas på pall eller i större transportemballage.

”Reglerna för spårbarhet blir allt strängare samtidigt som behoven att ha en snabb, effektiv och kostnadseffektiv produktion växer. Vårt samarbete med Smurfit Kappa har gjort det möjligt att leverera en digital, laserbaserad märkningslösning, som uppfyller alla industriella krav. Applikationerna är noggrant testade av ledande aktörer på området för snabbrörliga konsumtionsvaror”, säger Michel Vanhems, SunLase-produktchef hos Sun Chemical.

Sun Chemical skriver i ett pressmeddelande att tekniken ger färre störningar i förpackningslinjen, sparar tid och ökar driftseffektiviteten. SunLase-systemet är rent och hygieniskt – inga färger eller kemikalier används – och är en mer pålitlig märkningsmetod än etiketter eller tryck.

”Vi är mycket glada över samarbetet med Sun Chemicals experter på området lasermärkning. Detta är ytterligare ett bevis på att Smurfit Kappa engagerar sig i innovationer som gör skillnad för våra kunder”, säger Arco Berkenbosch, chef för innovation och utveckling hos Smurfit Kappa.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance