Smurfit Kappas wellådor blev historiska byggnader

PUBLICERAD: 19 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

I parken Glasgow Green uppfördes en naturtrogen kopia av välkända Brandenburger Tor i Berlin. 1.600 wellpapplådor gick åt till installationen.
|4.000 wellpapplådor behövdes för att skapa en kopia av den gamla Lebuinus-kyrkan i holländska Deventer.

Smurfit Kappa har samarbetat med artisten Olivier Grossetête och byggt kopior av två historiska byggnader, tillverkade utelutande av wellpapplådor!

Den ena ”byggnaden” var en naturtrogen kopia av Lebuinus-kyrkan i den holländska staden Deventer. Kyrkan, som ursprungligen byggdes i trä av aposteln Lebuinus, daterar sig tillbaks till år 768 e.Kr. Olivier Grossetêtes wellpappversion uppfördes i samband med en festival, där man firade staden Deventers 1250-års dag.

Tre holländska Smurfit Kappa-fabriker hjälptes åt att bidra med de 4.000 wellpapplådor, som behövdes för bygget, som bland annat bestod av två stycken drygt 20 meter höga torn. Anställda vid Smurfit Kappa och kunder samt mer än tvåtusen invånare i Deventer hjälptes åt att bygga den imponerande kyrkan, som vägde över 4.250 kilo.

Den andra wellpappbyggnaden uppfördes i skotska Glasgow i samband med den nyligen avhållna europeiska mästerskapsveckan. Här installerade Olivier Grossetête en naturtrogen kopia av välkända Brandenburger Tor i Berlin, som en hyllning till att Glasgow och Berlin delade på tävlingarna under veckan.

Wellpapplådorna, som användes i Glasgow, kom från Smurfit Kappas skotska fabrik i Tannochside, som donerade 1.600 wellådor till installationen.

Olivier Grossetêtes version av Brandenburger Tor, som uppfördes i parken Glasgow Green, tog fem dagar att uppföra och sysselsatte 450 personer.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x