Smurfit Kappa vidareutvecklar förpackningssystemet TopClip

PUBLICERAD: 2 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappas TopClip är ett wellpappbaserat system som ersätter krympfilm vid multipackning av dryckesburkar. (Bild Smurfit Kappa)|TopClip har implementerats av tjeckiska mikrobryggeriet Pivovar Clock. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa lanserar ett nytt förpackningssystem för produkten TopClip, som är en wellpappbaserad ersättare för krympfilm vid multipackning av dryckesburkar. Förpackningssystemet har vidareutvecklats speciellt för mindre dryckesföretag och varumärken.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att det nya systemet följer på lanseringen av en höghastighetsmaskin, som man utvecklat tillsammans med förpackningsmaskinproducenten KHS, och som presenterades i november i fjol.

Det nya förpackningssystemet innebär att Smurfit Kappas portfölj av end-to-end-lösningar för TopClip är komplett, vilket säkerställer att produkten passar alla dryckestillverkare oavsett storlek.

Enligt Smurfit Kappa har TopClip ett koldioxidavtryck som är 30 procent lägre än en krympfilmsbaserad konsumentförpackning, och produkten är helt plastfri och 100 procent förnybar, återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar.

TopClip har implementerats av tjeckiska mikrobryggeriet Pivovar Clock. (Bild Smurfit Kappa)

Förpackningssystemet har nu införts av det tjeckiska mikrobryggeriet Pivovar Clock, som använder TopClip-systemet för multipacks med 500 ml-burkar med öl.

”På Pivovar Clock har vi åtagit oss att minska vårt koldioxidavtryck markant, och genom att välja TopClip kan vi minska användningen av engångsplast”, säger Jiří Andrš, VD för Pivovar Clock.

Smurfit Kappa skriver att man nu har lanserat kompletta lösningar, inklusive automation, för samtliga former och storlekar som dryckesföretag saluför, vilket kommer att vara en viktig egenskap vid utrullningen av TopClip till många olika varumärken.

TopClip-systemet ingår i Smurfit Kappas ”Better Planet Packaging”, en portfölj av innovativa förpackningslösningar utformade för att vara mer hållbara samtidigt som de tillverkas av förnybar och återvinningsbar råvara.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx