Smurfit Kappa vann stort vid NL Packaging Awards 2016

PUBLICERAD: 12 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningskonceptet One2SRP vann i premiärupplagan av NL Packaging Awards.|Click & Pick

One2SRP och Click & Pick – två förpackningslösningar från Smurfit Kappa –  vann både första och andra pris vid förpackningstävlingen NL Packaging Awards 2016 i Nederländerna.
Förstapriset gick till One2SRP, som är en unik wellpapplösning, designad och tillverkad av Smurfit Kappa Benelux.
Förpackningen, som består av wellpapp i ett enda stycke, har bland annat en perforerad framsida, som är inarbetad i designen. One2SRP är enkel att stapla, förstärker produktens design och uttryck, och gör ett positivt intryck på butikshyllan. Den ger även maximalt skydd för produkten genom hela leveranskedjan och minimerar hanteringstiden vid påfyllning.

”One2SRP är unikt konfigurerbar från platt form till lådform, och den optimala användningen av material från ett ark ligger i linje med funktionen. Förpackningen ger ett utmärkt stöd, är lätt att öppna, ger ett högkvalitativt intryck på butikshyllan och har en mycket bra styrka vid stapling”, skrev juryn i sin motivering.

Förpackningskonceptet Click & Pick, också det helt tillverkat i wellpapp, är producerat av Smurfit Kappa ELCORR i Nederländerna. Click & Pick utsågs, tillsammans med två andra förpackningar, till andrapristagare i samma kategori som One2SRP.

”One2SRP och Click & Pick skapades med hjälp av vår tjänst ShelfSmart, som använder lägesanalys, teknik och årtionden av erfarenhet för att förutse hur en förpackning kommer att prestera, innan den ens är tillverkad. Detta, i kombination med erfarenhet från 40.000 leveranskedjor, garanterar maximala prestanda i leveranskedjans alla led”, skriver Smurfit Kappa i ett pressmeddelande.

NL Packaging Awards är ett nytt initiativ och den främsta tävlingen inom förpackningsindustrin i Nederländerna. Premiärupplagan av tävlingen ägde rum den 17 mars 2016 i Hilversum.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x