Smurfit Kappa öppnar nytt Experience Centre i Piteå

PUBLICERAD: 5 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappas koncernschef Tony Smurfit (till höger) kom till Piteå för att förrätta en intern invigning av det nya Experience Centre. Till vänster Per Sward|VD för Smurfit Kappa Kraftliner Piteå.

Smurfit Kappa har öppnat ett nytt Experience Centre, beläget vid kraftlinerfabriken i Piteå. På ett kreativt, inspirerande och pedagogiskt sätt presenteras olika pappers- och förpackningslösningar i utställningsrummet.
Den 24 augusti hade Piteå besök av Smurfit Kappa-koncernens VD Tony Smurfit och ordförande Liam O’Mahony. Då hölls en intern invigning för att fira att Experience Centre stod klart. Detta följdes sedan av en invigningsvecka under vecka 38 för fabrikens egen personal samt samarbetspartners och näringsliv i närområdet.

I Experience Centret visas också Piteåfabrikens produkt kraftliner upp, med beskrivning av dess unika egenskaper bland annat gällande styrka och beständighet. Även hur fabriken bidrar till närområdet finns exemplifierat; att man står för 85 procent av fjärrvärmen i kommunen och att biprodukten tallolja omhändertas för vidare förädling till biodiesel. Innovativa förpackningslösningar anpassade efter kunders behov finns också att se.

Smurfit Kappa Piteå välkomnar alla typer av besök till sitt Experience Centre, som kommer att vävas in som en naturlig del i fabrikens guidade turer. Experience Centre vänder sig till såväl kunder, samarbetspartners och investerare, som skolklasser, besöksgrupper och egna anställda.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx