Smurfit Kappa och WWF ingår partnerskap för bättre skogar

PUBLICERAD: 24 augusti 2020
UPPDATERAD: 25 januari

WWF:s varumärke med den ikoniska pandan kommer nu att finnas på Smurfit Kappas papperspåsar. (Bild Smurfit Kappa)

Globala förpackningsföretaget Smurfit Kappa och Världsnaturfonden WWF ingår partnerskap för att förbättra bevarandet av skogar. I samband med partnerskapet kommer WWF:s varumärke med den ikoniska pandan att synas på papperspåsar, som produceras av Smurfit Kappa.

Partnerskapet mellan Smurfit Kappa och WWF avser skogar i Colombia, där man ska ha ett nära samarbete med de colombianska nationalparkerna och främja användandet av hållbara metoder i skogsindustrin samt genom ökade övervakningssystem komma åt illegal avverkning.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att inom ramen för det nya partnerskapet kommer båda organisationerna att arbeta tillsammans för att återställa, utvidga och skydda skogar och ekosystem, som är livsmiljö för ett flertal arter i floran och faunan.

Smurfit Kappa skriver också att partnerskapet är ett exempel på Smurfit Kappas engagemang för högsta hållbarhetsstandard både när det gäller miljön och de samhällen, där företaget har verksamhet.

Partnerskapet innebär att WWF:s varumärke med den ikoniska pandan kommer att användas på de kommersiella papperspåsar, som produceras av Smurfit Kappa. Papperspåsarna tillverkas av nyfiber från förnybart trä, som kommer från kommersiella skogsplanteringar. De är hundra procent återvinningsbara, biologiskt nedbrytbara och FSC©-certifierade.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy