Smurfit Kappa köper brittiska Inspirepac

PUBLICERAD: 20 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Brittiska Inspirepac producerar wellpapp- och displayprodukter med högkvalitativt tryck.|”Vi är mycket nöjda med detta förvärv”

Irländska förpackningskoncernen Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att träffat en överenskommelse med företagsgruppen Logson Group att förvärva wellpapp- och displayföretaget Inspirepac för 43.5 miljoner brittiska pund (cirka 560 miljoner kronor).

”Vi är mycket nöjda att kunna offentliggöra detta förvärv och ser fram emot att välkomna Inspirepac-teamt i Smurfit Kappa UK. De har byggt upp utmärkt affärsförbindelser inom produkt- och kundsektorer, som kommer att förstärka våra positioner”, säger Tony Smurfit, VD och koncernchef i Smurfit Kappa Group.

Inspirepac är ett privat företag med 279 anställda. Företaget har sammanlagt fyra produktionsenheter i norra England.

Smurfit Kappa skriver att förvärvet stärker bolagets redan starka ställning på den brittiska marknaden och ger ökad kapacitet inom wellpappförpackningar och -displayer med högkvalitativt tryck avsedda för POS-segementet.

Smurfit Kappa UK:s övertagande av Inspirepac beräknas vara genomfört innan utgången av andra kvartalet 2015, under förutsättning att transaktionen godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax