Smurfit Kappa köper brittiska Inspirepac

PUBLICERAD: 20 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Brittiska Inspirepac producerar wellpapp- och displayprodukter med högkvalitativt tryck.|”Vi är mycket nöjda med detta förvärv”

Irländska förpackningskoncernen Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att träffat en överenskommelse med företagsgruppen Logson Group att förvärva wellpapp- och displayföretaget Inspirepac för 43.5 miljoner brittiska pund (cirka 560 miljoner kronor).

”Vi är mycket nöjda att kunna offentliggöra detta förvärv och ser fram emot att välkomna Inspirepac-teamt i Smurfit Kappa UK. De har byggt upp utmärkt affärsförbindelser inom produkt- och kundsektorer, som kommer att förstärka våra positioner”, säger Tony Smurfit, VD och koncernchef i Smurfit Kappa Group.

Inspirepac är ett privat företag med 279 anställda. Företaget har sammanlagt fyra produktionsenheter i norra England.

Smurfit Kappa skriver att förvärvet stärker bolagets redan starka ställning på den brittiska marknaden och ger ökad kapacitet inom wellpappförpackningar och -displayer med högkvalitativt tryck avsedda för POS-segementet.

Smurfit Kappa UK:s övertagande av Inspirepac beräknas vara genomfört innan utgången av andra kvartalet 2015, under förutsättning att transaktionen godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x