Smurfit Kappa i partnerskap kring livsmedelsförpackningar

PUBLICERAD: 11 november 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappa och partnern Mitsubishi HiTec Paper har skapat en ny typ av innovativa och återvinningsbara livsmedelsförpackningar. (Bild Smurfit Kappa)|”Det har varit en mycket intressant och kollaborativ process”, säger Lars Henriksson.

Som en del av det pågående initiativet Better Planet Packaging har Smurfit Kappa inlett samarbete med en av sina partners, Mitsubishi HiTec Paper, för att skapa en ny typ av innovativa och återvinningsbara livsmedelssäkra förpackningar.

En kombination av Smurfit Kappas expertis inom pappersbaserade förpackningar och Mitsubishi HiTec Papers styrka inom bestrukna papper har lett till den första produkten i den nya serien. Först ut att använda det nya kartongbaserade förpackningskonceptet är Hobako AG, schweizisk tillverkare av chokladprodukter, och Hobakos schweiziska förpackningsleverantör Schelling AG. Förpackningslösningen var nominerad som finalist i både hållbarhets- och teknikkategorierna vid Swiss Packaging Awards tidigare i år.

Den yttre, kartongbaserade förpackningen tillverkades i Smurfit Kappas banbrytande förpackningslösning MB12, som har en unik inbyggd adsorptionsteknik, som skyddar mot aromer och möjlig migrering av ämnen.

”Det har varit en mycket intressant och kollaborativ process”, säger Lars Henriksson.

Den inre förpackningen, som innehåller Mitsubishi HiTec Papers barriärpapper Barricote, skyddar mot fukt och fett och har värmetätande egenskaper.

”Det har varit en mycket intressant och kollaborativ process för oss att arbeta med Mitsubishi HiTec Paper i det här projektet”, säger Lars Henriksson, produktutvecklingschef på Smurfit Kappas pappersdivision.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att lösningen visar på möjligheten att skapa funktionella kartongbaserade förpackningar, som är helt återvinningsbara, tack vare den optimerade användningen av förnybara råvaror i barriären.

”Som experter på specialbestrykningar för papper tog vi med oss vårt kunnande inom barriärer och skyddande beläggningar till denna process. Våra lösningar är helt fria från folie, laminat, aluminium och fluorkarboner. Istället förlitar vi oss på högsta möjliga andel biologiskt nedbrytbara råvaror”, säger Dieter Becker, chef för ny affärsutveckling & CSR på Mitsubishi HiTec Paper.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}