Smurfit Kappa har utvecklat ny Vitop-kran till sina Bag-in-Box

PUBLICERAD: 12 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya Vitop®-kranen från Smurfit Kappa Bag-in-Box har en transparent kropp utan svart kolpigment, vilket gör att kranen och BiB-påsen kan detekteras i plaståtervinningen. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa har utvecklat en ny Vitop®-kran för sitt Bag-in-Box-sortiment. Den nya tappkranen, som fått beteckningen Natural Vitop®, innehåller inget svart kolpigment utan består av en transparent plastkropp. Svart kolpigment i plast klassificeras som en oönskad komponent av många återvinningsanläggningar, då plasten inte alltid upptäcks av NIR-skannrar (Near Infra Red) som används i den optiska sorteringen.

”Vi tittar hela tiden på hur vi kan göra Vitop®-kranarna mer hållbara och att introducera en produkt som är lättare att återvinna är ett bra första steg. I länder där flexibla förpackningar samlas in, sorteras och återvinns i hög utsträckning, ökar Natural Vitop® sannolikheten för att våra BiB-påsar sorteras korrekt och återvinns”, säger Didier Pontcharraud, VD för Smurfit Kappa Vitop®.

Smurfit Kappas Bag-in-Box erbjuder ett komplett utbud av BiB-förpackningssystem med filmer, tillbehör, påsar, kranar och fyllningslinjer.

”Vår prioritet är att minimera vår miljöpåverkan i alla delar av vår verksamhet, från försörjningsledet till tillverkning, distribution och återvinning”, säger Thierry Minaud, VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att lanseringen av Vitop®-kranen har revolutionerat Bag-in-Box-förpackningarna tack vare sin manipuleringssäkra design och höga syrebarriär, vilket förlänger hållbarheten markant. Över fyra miljarder Vitop®-kranar har tillverkats sedan 1989.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx