Smurfit Kappa har tillverkat tre miljarder BiB-kranar!

PUBLICERAD: 20 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Tre miljarder Vitop Original-kranar till bag-in-box-förpackningar har Smurfit Kapa nu tillverkat i sin anläggning i italienska Alessandria.|Vitop-kranen har bidragit till bag-in-box-förpackningens stora popularitet världen över.

Vitop Original® är den mest populära förslutnings- och tappanordningen för bag-in-box-förpackningar för vin och andra drycker. Kranen, som utvecklades för 25 år sedan, har bidragit till att revolutionera vindrickandet världen över och med sin unika ventilteknik har den blivit en standard för bag-in-box-förpackningar.
I italienska Alessandria, beläget mellan Milano och Genua, har irländska förpackningskoncernen Smurfit Kappa en hypermodern fabrik för tillverkning av Vitop-kranar och där har man just satt ”världsrekord” genom att passera gränsen tre miljarder tillverkade BiB-kranar!

Att just Vitop Original-kranen blivit så populär bland bag-in-box-användare beror till stor del på dess användarvänlighet, där konsumenten med en lätt tryck på ena eller båda ”vingarna” enkelt får ett vätskeflöde från förpackningen. Vitop-kranarna är också mycket jämna i kvaliteten och antalet reklamationer är mycket litet. Exempelvisuppges antalet läckande kranar vara så litet som en på 45 miljoner exemplar. Varfje Vitop-kran passerar 60 kvalitetskontrollpunkter under tillverkningen och dessutom genomgår varje monterad kran ett täthetsprov med ett tryck på 0,4 bar.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att rekordtillverkningen vid fabriken i Alessandria är ett resultat av bolagets växande position på den dynamiska bag-in-box-marknaden. Den visar också på potentialen hos Vitop-kranen och bag-in-box-konceptet att på ett innovativt sätt möta kundernas behov.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x