Smurfit Kappa har tillverkat tre miljarder BiB-kranar!

PUBLICERAD: 20 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Tre miljarder Vitop Original-kranar till bag-in-box-förpackningar har Smurfit Kapa nu tillverkat i sin anläggning i italienska Alessandria.|Vitop-kranen har bidragit till bag-in-box-förpackningens stora popularitet världen över.

Vitop Original® är den mest populära förslutnings- och tappanordningen för bag-in-box-förpackningar för vin och andra drycker. Kranen, som utvecklades för 25 år sedan, har bidragit till att revolutionera vindrickandet världen över och med sin unika ventilteknik har den blivit en standard för bag-in-box-förpackningar.
I italienska Alessandria, beläget mellan Milano och Genua, har irländska förpackningskoncernen Smurfit Kappa en hypermodern fabrik för tillverkning av Vitop-kranar och där har man just satt ”världsrekord” genom att passera gränsen tre miljarder tillverkade BiB-kranar!

Att just Vitop Original-kranen blivit så populär bland bag-in-box-användare beror till stor del på dess användarvänlighet, där konsumenten med en lätt tryck på ena eller båda ”vingarna” enkelt får ett vätskeflöde från förpackningen. Vitop-kranarna är också mycket jämna i kvaliteten och antalet reklamationer är mycket litet. Exempelvisuppges antalet läckande kranar vara så litet som en på 45 miljoner exemplar. Varfje Vitop-kran passerar 60 kvalitetskontrollpunkter under tillverkningen och dessutom genomgår varje monterad kran ett täthetsprov med ett tryck på 0,4 bar.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att rekordtillverkningen vid fabriken i Alessandria är ett resultat av bolagets växande position på den dynamiska bag-in-box-marknaden. Den visar också på potentialen hos Vitop-kranen och bag-in-box-konceptet att på ett innovativt sätt möta kundernas behov.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x