Smurfit Kappa har sålt mer än fem miljarder av sina BiB-kranar

PUBLICERAD: 15 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappas och Vitops BiB-kran har nu passerat fem miljarders strecket. (Bild Smurfit Kappa/Vitop)|”Vi är oerhört stolta över att ha passerat fem miljarders strecket”, säger Vitops VD Didier Pontcharraud. (Bild Vitop)

Smurfit Kappas bag-in-box-kranar av varumärket Vitop®, som designades redan 1989, har nu passerat nivån fem miljarder sålda enheter. Vitop®-kranen är en integrerad del av Smurfit Kappas bag-in-box-sortiment, som består av förpackningslösningar för flytande och semi-flytande produkter.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att Vitop®-kranen, som ursprungligen designades 1989 på Smurfit Kappas anläggning i Alessandria i Italien, har revolutionerat BiB-förpackningarna genom en kombination av manipuleringssäker design och hög syrebarriär, vilket bidrar markant till att förlänga produktens färskhet och hållbarhet. Kranens framgångar beror också på att den är mycket enkel att använda.

Enligt Smurfit Kappa har BiB-produkterna ett lågt koldioxidavtryck under hela förpackningens livscykel tack vare en effektiv användning av material och resurser. Det har gjorts en rad hållbara innovationer av produktsortimentet hittills, inklusive en minskning av tjockleken på påsarna i lådorna samt införandet av en mer kompakt Vitop®-kran. Ett speciellt Bag-in-Box-team med inriktning på cirkulär ekonomi har också undersökt ytterligare produktinnovationer inklusive införandet av biobaserade råvaror.

”Vi är oerhört stolta över att ha passerat fem miljarders strecket”, säger Vitops VD Didier Pontcharraud. (Bild Vitop)

Smurfit Kappa har sett en kraftig ökning av efterfrågan på dess Bag-in-Box-produkter de senaste åren. Bag-in-Box-sortimentet användes ursprungligen främst för vin, men har utvidgats till att även omfatta lösningar för ett brett utbud av livsmedelsprodukter, som t ex fruktjuice, vatten, mejeriprodukter, olivolja samt kemtekniska produkter som tvättmedel och motorolja.

”Genom att använda erfarenheten och expertisen vid våra nio Bag-in-Box-anläggningar runt om i Europa och Amerika tillverkar vi en produkt med prestanda, som gör att vi nu har tillverkat otroliga fem miljarder Vitop®-kranar, något som vi är oerhört stolta över”, säger Didier Pontcharraud, CEO för Vitop.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax