Smurfit Kappa Group växer genom förvärv i Serbien

PUBLICERAD: 5 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Fabrika Hartije nyinstallerade maskin för wellråvara kan producera 120.000 ton om året.|”Förvärvet av Fabrika Hartije och Avala Ada blir en hörnsten för vår expansion i Sydosteuropa”, säger Tony Smurfit.

Irlandsbaserade förpacknings- och papperskoncernen Smurfit Kappa ökar sin närvaro i Sydosteuropa genom att förvärva de två Serbien-baserade företagen Fabrika Hartije och Avala Ada, båda belägna i Belgrad. Köpesumman uppges till 133 miljoner euro (ca 1,37 miljarder kronor) och säljare är Kappa Star Group.

Smurfit Kappa skriver att bruket Fabrika Hartije producerar wellråvara, bland annat från återvunnet material. Fabriken har en nyinstallerad maskin med en årlig kapacitet på 120.000 ton.
Avala Adas årliga produktionskapacitet av wellpapp uppgår till cirka 110 miljoner kvardatmeter och anläggningen producerar såväl laminerade och som olaminerade produkter.

Förvärvet kommer, enligt Smurfit Kappa, att utöka koncernens geografiska närvaro i sydöstra Europa. Både Fabrika Hartije och Avala Ada är välinvetserade företag och är ledande i Serbien och väl etablerade i omgivande länder.

”Förvärvet av Fabrika Hartije och Avala Ada blir en hörnsten för vår expansion i Sydosteuropa och kommer att ge oss en utmärkt plattform för att växa i regionen och stärka vårt europeiska erbjudande till nya och befintliga kunder”, säger Smurfit Kappas VD och koncernchef Tony Smurfit i en kommentar.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx