Smurfit Kappa förvärvar portugisiskt BiB-företag

PUBLICERAD: 28 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Litbag är specialiserade på innerpåsar till BiB-förpackningar. (Bild från Litbags hemsida)

För att stärka sin ställning på den sydeuropeiska bag-in-box-marknaden förvärvar nu Smurfit Kappa det portugisiska företaget Litbag
Litbag har specialiserat sig på flerlagers EVOH-filmer, som förlänger produkters hållbarhet. Företaget är en av de ledande aktörerna på den portugisiska vinmarknaden och exporterar till flera länder, bl.a. Spanien och Frankrike.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att man genom förvärvet av Litbag  kan affärsområdet Smurfit Kappa Bag-in-Box® stärka sin position i södra Europa och befästa sin ledande ställning inom vinsektorn.

”Bag-in-Box-verksamheten fortsätter att uppvisa stor potential för vår koncern. Vi ser fram emot att utöka vår globala närvaro och ser stora möjligheter för vårt BiB-segment världen över under de kommande åren”, säger Roberto Villaquiran, VD för Smurfit Kappa Europe.

Litbag Lda, som bildades 2014, ligger i Vizela, nordost om staden Porto i norra Portugal. Företaget tillverkar bag-in-box-påsar i volymerna 2, 3, 5, 10, 15 och 20 liter.

”Litbag är ett dynamiskt företag med imponerande meriter inom innovation och marknadsutveckling. Deras filmprestanda och vår förslutningsteknik Vitop är två egenskaper, som särskiljer våra respektive produkter från konkurrenternas. Tillsammans kommer de att skapa fantastiska möjligheter”, säger Thierry Minaud, VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box®.

Ingen information om köpesumma, tillträdesdag eller andra uppgifter har offentliggjorts.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning