Smurfit Kappa förstärker sin närvaro på ryska marknaden

PUBLICERAD: 23 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Moskvabaserade Soyuz producerar wellpapp och wellförpackningar till flera olika ändamål.

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa, med huvudsäte i Nordirland, förstärker sin närvaro i Ryssland genom köp av en Moskva-baserad producent av wellpappförpackningar..
Smurfit Kappa har sedan tidigare tre anläggningar i Saint Petersburg, där man bland annat tillverkar Bag-in-Box-förpackningar för europeiska kunder. Nu har man utökat den ryska närvaro med företaget Soyuz, beläget i Moskva, som producerar wellpappförpackningar för olika ändamål och som har cirka 300 anställda.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att förvärvet stärker bolagets position i Ryssland och breddar utbudet till ryska och internationella kunder. Köpet av Soyuz innebär också att Smurfit Kappa vidmakthåller sin ställning som den ledande internationella leverantören av wellpappförpackningar i Ryssland.

De båda parterna har inte offentliggjort några ekonomiska eller andra villkor för affären.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex