Smurfit Kappa förstärker sin närvaro på ryska marknaden

PUBLICERAD: 23 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Moskvabaserade Soyuz producerar wellpapp och wellförpackningar till flera olika ändamål.

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa, med huvudsäte i Nordirland, förstärker sin närvaro i Ryssland genom köp av en Moskva-baserad producent av wellpappförpackningar..
Smurfit Kappa har sedan tidigare tre anläggningar i Saint Petersburg, där man bland annat tillverkar Bag-in-Box-förpackningar för europeiska kunder. Nu har man utökat den ryska närvaro med företaget Soyuz, beläget i Moskva, som producerar wellpappförpackningar för olika ändamål och som har cirka 300 anställda.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att förvärvet stärker bolagets position i Ryssland och breddar utbudet till ryska och internationella kunder. Köpet av Soyuz innebär också att Smurfit Kappa vidmakthåller sin ställning som den ledande internationella leverantören av wellpappförpackningar i Ryssland.

De båda parterna har inte offentliggjort några ekonomiska eller andra villkor för affären.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a