Erkännande till Smurfit Kappa från ”Beyond Plastic Waste”

PUBLICERAD: 10 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Flaggorna i topp hos Smurfit Kappa, som gläds åt erkännandet från hållbarhetsindexet ”Beyond Plastic Waste”. (Bild Smurfit Kappa)|”Vi är mycket nöjda med detta erkännande”, säger Steven Stoffer. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa får erkännande för sin proaktiva hållbarhetsstrategi i det nya hållbarhetsindexet Solactive & ISS ESG-indexet ”Beyond Plastic Waste”, som listar företag som aktivt arbetar för att minska plastföroreningar.

”Beyond Plastic Waste” spårar företag som tillhandahåller lösningar för minskning, utbyte, återanvändning och återvinning av plast. Smurfit Kappa är ett av 23 företag, som tar plats på listan.

”Minskningen av plastavfallet är i dag en av de största utmaningarna för samhället. Vårt nya Solactive ISS ESG-index ´Beyond Plastic Waste´ erkänner företag, som tar ansvar i ett tidigt skede och bygger ett ramverk som gör att kapitalförvaltare kan ge sina kunder möjlighet att investera medvetet”, säger Timo Pfeiffer, forskningschef på Solactive.

”Vi är mycket nöjda med detta erkännande”, säger Steven Stoffer. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att erkännandet kommer mindre än ett år efter att koncernen lanserade sitt initiativ ”Better Planet Packaging”, som syftar till att minska förpackningsavfallet och ta itu med de utmaningar som är förknippade med avfall och skräp, som hamnar i haven och på deponier.

”Vi är mycket nöjda med detta erkännande. Vi har sett en uppgång i antalet frågor från kunder, som vill sluta använda engångsplast och bli mer cirkulära i sin syn på verksamheten”, säger Steven Stoffer, utvecklingschef på Smurfit Kappa och ansvarig för koncernens hållbarhetsarbete.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium