Smurfit Kappa etablerar sig i El Salvador och Costa Rica

PUBLICERAD: 12 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi ökar vår närvaro i Americas”

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa Group skriver i ett pressmeddelande att man har träffat en överenskommelse om förvärv av företaget Grupo CYBSA, som tillverkar förpackningar i wellpapp, kartong och flexibla material till den tillväxtstarka centralamerikanska marknaden..
 
CYBSA är ett privatägt bolag med cirka tusen anställda och fem tillverkningsenheter i El Salvador och Costa Rica. Förutom inhemska kunder i de två länderna har CYBSA även omfattande försäljning i Guatemala och Honduras.

Smurfit Kappa skriver att förvärvet av CYBSA följer på en rad andra bolagsförvärv på de amerikanska kontinenterna och att det ytterligare stärker Smurfit Kappas närvaro i regionen.
Irlandsbaserade Smurfit Kappa har nu verksamheter i 12 länder från USA till Argentina och har därmed en unik position som den största pan-regionala leverantören inom sitt område.

”Den här transaktionen speglar vårt fortsatta åtagande att öka vår närvaro på de amerikanska marknaderna och den kommer att möjliggöra värdehöjande förpackningslösningar till befintliga och blivande kunder på båda kontinenterna”, säger Gary McGann, VD i Smurfit Kappa Group.

Förvärvet av Grupo CYBSA, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, förväntas slutföras under andra kvartalet i år. De ekonomiska villkoren för affären har inte offentliggjorts.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx