Smurfit Kappa BiB växer med förvärv av spanska Pusa Pack

PUBLICERAD: 15 november 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Spanska Pusa Pack, som förvärvas av Smurfit Kappa Bag-in-Box, är specialiserade på innerpåsar för stora wellpappbaserade bulk- och BiB-lösningar. Bilden visar Octotank Euro-serien med kapaciteter på 1.000 respektive 500 liter. (Bild Pusa Pack)|Thierry Minaud är VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box. (Bild pressbild)

Smurfit Kappas Bag-in-Box-division har avtalat om förvärv av spanska Pusa Pack, som producerar förpackningslösningar för vätskor inom livsmedel, kosmetika, läkemedel, etc. Pusa Pack kommer att integreras i Smurfit Kappas BiB-verksamhet i Spanien.

Smurfit Kappa skriver att Pusa Pack S.L., som ligger i Onda, nära Castellón i regionen Valencia, är specialiserade på tillverkning av BiB-innerpåsar med stor kapacitet, från 200 liter upp till 1.500 liter, vilka används för lagring och transport av bulkförpackade flytande och halvflytande produkter.

Thierry Minaud är VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box. (Bild pressbild)

”Förpackningar för stora produktmängder blir alltmer miljövänliga och en tydlig trend är att man går från kraftiga IBC-containrar i plast eller rostfritt stål till mer koldioxidsnåla lösningar med wellpappcontainrar och flexibla innerpåsar”, säger Thierry Minaud, VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box.

Enligt Smurfit Kappa innebär en wellpappcontainer med flexibel innerpåse en 87-procentig viktminskning av plast jämfört med en IBC i hårdplast. Dessutom slipper man rengöringskraven för en plast-IBC och får förlängd hållbarhetstid för produkterna vid aseptisk fyllning.

”Det här förvärvet stärker Smurfit Kappas Bag-in-Box-portfölj och ger goda marknadssynergier mellan de två företagen. Affären blir också till stor nytta för kunderna, särskilt de som efterfrågar bag-in-box-lösningar i många olika format, exempelvis till detaljhandeln eller till industriell användning”, säger Pascual Martinez, som är chef för Smurfit Kappa Bag-in-Box-verksamhet på Iberiska halvön.

Smurfit Kappa Bag-in-Box har varit verksamt på marknaden för större BiB-förpackningar sedan 2002 och levererat wellpappbehållare och innerpåsar genom sitt försäljningskontor i Liquiwell, Tyskland. Smurfit Kappa Bag-in-Box är europeisk ledare för BiB-lösningar och deras förslutnings- och doseringskran Vitop® är nummer ett i världen inom kranar för BiB-förpackade viner.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax